El Gremi participa a la 10ena Jornada del Cercle de Turisme celebrat al TecnoCampus Mataró

La FIHRT present a la Taula sobre "L’impuls del sector turístic: element clau per a la reconstrucció econòmica del territori”

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnó, han inaugurat aquest matí la 10a Jornada del Cercle de Turisme, la plataforma de serveis de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona. Ho han fet en un acte que ha recuperat el format presencial i que ha tingut lloc al TecnoCampus de Mataró, davant d’un centenar de representants del sector turístic de la província de Barcelona.

La trobada ha plantejat els principals reptes del sector en l’era postpandèmia i ha donat a conèixer les línies d’actuació en l’estratègia de màrqueting de les comarques de Barcelona de cara al proper any. 

Durant l’obertura, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha posat en relleu la tasca del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona al llarg dels deu anys de la seva trajectòria, especialment durant la pandèmia: “des del Cercle acompanyem els agents del sector i els 311 municipis de la província de Barcelona per empènyer cap a la recuperació del sector turístic i ho fem amb tres eixos que són més necessaris que mai: la relació, el coneixement i la promoció».

La digitalització del sector turístic ha centrat la intervenció d’Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, acompanyat pel coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor.

A continuació ha estat el torn de la taula rodona “L’impuls del sector turístic: element clau per a la reconstrucció econòmica del territori”, amb la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo, el director del Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar, i el gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, Daniel Brasé.

Durant la sessió també s’ha presentat el Pla estratègic de màrqueting 2021-2024 de Turespaña, a càrrec del seu director general, Miguel Sanz, que ha volgut remarcar que en els propers anys el model turístic a Espanya «ha d’enfocar-se més a la rendibilitat i la qualitat, i ha de contribuir a la sostenibilitat ambiental i social de la destinació. Catalunya i Barcelona seran claus en la recuperació, amb prop del 24 % dels visitants internacionals que rep Espanya».

De cara al 2022, i tal com s’ha explicat durant la jornada, l’estratègia de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona passa per: reforçar el compromís cap a un turisme responsable i sostenible; prioritzar el mercat de proximitat sense desatendre el client internacional; establir una estratègia de productes al voltant de la natura, cultura, esport i enogastronomia; potenciar la comunicació de la Destinació Barcelona per atorgar-li nous atributs, i millorar la competitivitat i comercialització dels productes turístics de la destinació.

En la cloenda, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, ha destacat: «Hem de transformar-nos des de l’autenticitat, des de la nostra essència, allò que ens fa únics. Volem transformar el turisme des de la responsabilitat, el benestar i el compromís». Finalment, la diputada de l’Àrea de de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha subratllat que «cal fer front als canvis que la transició ecològica i la transformació digital demanen i que seran el pal de paller de la nova economia i de la transformació del sector turístic».

El Cercle de Turisme és la plataforma de serveis de màrqueting turístic que impulsa la Diputació de Barcelona per dinamitzar el sector turístic públic i privat de la província de Barcelona, amb l’objectiu d’assolir un posicionament adequat a escala nacional i internacional que garanteixi un turisme sostenible i responsable.