La FIHRT celebra la seva Junta Directiva als peus del Pedraforca
Saldes, 21 de juliol de 2025 – La Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme FIHRT ha celebrat aquest dilluns la seva Junta Directiva a l’Hostal Pedraforca, un establiment històric situat al municipi de Saldes, al cor del Berguedà. Aquesta trobada ha comptat amb una notable participació, tant presencial com virtual, gràcies al format híbrid que ha permès seguir la sessió a través de videoconferència.
L’Hostal Pedraforca, amb més de 50 anys d’història, és un referent de l’hostaleria de muntanya catalana. Enclavat en un entorn privilegiat, amb espectaculars vistes al massís del Pedraforca, l’establiment combina la cuina tradicional de proximitat amb un tracte familiar i càlid que l’ha convertit en una destinació emblemàtica per als amants de la natura i la bona gastronomia. La seva trajectòria simbolitza l’esperit acollidor i resilient del sector turístic del Berguedà.
Abans de la reunió, els membres de la FIHRT van participar en una jornada organitzada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, amb un recorregut cultural per Gósol, el poble que va captivar Picasso i va marcar una etapa clau en la seva evolució artística. Posteriorment, a Saldes, es va oferir un vermut amb productes de proximitat, protagonitzat pel vermut berguedà VIDALBA, elaborat per la sommelier Sílvia Culell , presidenta de l’associació comarcal, qui ha creat un producte que “respira a Berguedà” i sintetitza l’essència del territori en cada glop.
Durant la sessió de la Junta, es van tractar diversos temes estratègics per al futur del sector, com la designació dels experts que assessoraran el Govern per dissenyar les polítiques turístiques; la presentació al Liceu del nou Pla Territorial Sectorial de Turisme de Catalunya; la presentació al Palau de la Música Catalana de la campanya "Catalunya, la millor cuina del món", una iniciativa promoguda per l'Agència Catalana de Turisme i la Generalitat de Catalunya que s'emmarca dins els actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia; el posicionament internacional de les ciutats gastronòmiques de la mà del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Castelldefels, i iniciatives vinculades a la sostenibilitat i la lluita contra el malbaratament alimentari. També es van anunciar esdeveniments futurs com el Networking de la FIHRT a Terres de l’Ebre a l’octubre, i les properes trobades a comarques com el Solsonès, el Prat de Llobregat o l’Alt Penedès.
Amb aquesta trobada, la FIHRT reafirma el seu compromís amb el territori i amb els professionals que en formen part, posant en valor el patrimoni natural, gastronòmic i humà que fa únic el turisme a Catalunya.