Hosteleria por El Clima reconeix el Restaurant Trànsit de l'Hotel Augusta Vallès****, per la seva aposta sostenible
Vilanova del Vallès, 25 de novembre de 2025 – Avui ha tingut lloc un acte de reconeixement a l’Hotel Augusta Vallès****, i en concret al seu restaurant Trànsit, per la seva tasca de compromís amb la sostenibilitat, la circularitat i el producte de proximitat (km 0). La directora de l’hotel i del restaurant, la Sra. Silvia Brunet, ha rebut de mans del Sr. Víctor Herrero, responsable d’ Hosteleria por el Clima i de Coca‑Cola Europacific Partners i amb la presència del Sr. Daniel Brasé, secretari general de la FIHRT (Entitat a la qual pertany l’hotel mitjançant l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental-HVO)— aquest reconeixement que posa en valor l’aposta del sector de l’hosteleria i la restauració pel clima.
Aquest guardó s’emmarca en la iniciativa Hostelería #PorElClima, impulsada per Coca-Cola EP i la comunitat #PorElClima, amb el suport de la sectorial de la hosteleria, que té per objectiu visibilitzar i fomentar accions concretes per a la reducció de la petjada de carboni en el sector.
Els establiments reconeguts destaquen per la correcta gestió de residus, el consum responsable, l’eficiència energètica, l’estalvi d’aigua i la formulació d’aliances i pràctiques circulares.
Una cultura gastronòmica de proximitat i sostenibilitat
El Restaurant Trànsit, integrat en l’Hotel Augusta Vallès**** i ubicat a Vilanova del Vallès, prop del Circuit de Catalunya, ofereix una cuina catalana amb matisos internacionals, treballada amb productes de temporada i de proximitat, canviant l’oferta segons l’estacionalitat.
L’establiment destaca un clar compromís amb la sostenibilitat: «treballem de forma activa per reduir l’impacte ambiental i promoure una gastronomia respectuosa amb l’entorn», segons la Directora de l’establiment, Sílvia Brunet.
Certificació i compromís turístic sostenible
L’Hotel Augusta Vallès**** també compta amb la certificació Biosphere Certified reconeguda internacionalment, atorgada per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), que avalua la gestió sostenible del turisme, la conservació del medi ambient, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció dels clients sense comprometre les generacions futures. Concretament, el certificat identifica que l’hotel i el restaurant han adoptat mesures per minimitzar els residus, prioritzar el transport sostenible, promocionar productes locals i de km 0, i contribuir al desenvolupament de la comunitat local.
Missatge i valor per al Vallès Oriental i el sector
Amb aquest reconeixement, el restaurant no només posa en valor la seva pròpia trajectòria, sinó que també esdevé un exemple i referent per al conjunt dels allotjaments i la restauració del Vallès Oriental. La presència del secretari general de la FIHRT, Daniel Brasé, reforça la vinculació del empresariat hoteler de la comarca amb les grans línies de sostenibilitat i descarbonització del sector.
Tal com recull el manifest de Hostelería #PorElClima, «l’hosteleria, a més de ser un referent pel seu grau d’excel·lència, compta amb un gran potencial per conscienciar i actuar contra el canvi climàtic atesa la seva presència extensiva en el territori».
Una mirada al futur
La directora Silvia Brunet ha declarat que «ens sentim molt orgullosos de rebre aquest reconeixement, que ens anima a continuar en la línia de treball: des de la proximitat dels nostres proveïdors, la gestió responsable dels recursos, fins al disseny d’espais que integrin la nostra responsabilitat social i ambiental».
El restaurant anuncia que seguirà impulsant nous passos: reforçar la formació del personal en consum responsable, incorporar diagnòstics de petjada de carboni, seguir avançant en economia circular, i compartir bones pràctiques amb altres empreses de la comarca, sense obviar la seva aporta decidida per a cuina catalana, la moderna i la del xup-xup. En aquest sentit, indicar que el Restaurant Trànsit s’adherit a la Marca Cuina Catalana, que atorga La Fundació Institut Català de la Cuina (FICC), associació privada sense ànim de lucre que agrupa professionals de la restauració, des de tres estrelles fins a petits restaurants familiars, amb interessos, necessitats i preocupacions comuns per la defensa de la cultura gastronòmica catalana.
La FICC atorga una placa distintiva als seus restaurants, que acredita la qualitat i l’autenticitat, no només de la cuina mediterrània que ofereixen, sinó també del seu bon fer. Compta amb la col•laboració d’insignes catedràtics d’Història, Antropologia Social, que integren el Comitè Científic de la FICC.
En un moment en què els clients demanen cada cop més empreses amb valors i compromisos reals, aquesta distinció situa l’Hotel Augusta Vallès**** i el Restaurant Trànsit com una aposta ferma per la sostenibilitat i l’excel·lència.
Felicitem tot l’equip i esperem que el seu exemple inspiri molts altres establiments del Vallès Oriental i de tot Catalunya.
