L'Essència Gastronòmica de la Fira Avícola de la Raça Prat: 52 Fira Avícola

La Fira Avícola de la Raça Prat, al municipi de El Prat de Llobregat, és una celebració que posa en relleu la singularitat i qualitat de la raça autòctona de pollastre coneguda com a Pota Blava

Durant la fira s’hi inclouen espais com el pavelló agrícola, avícola i ramader, i sobretot un espai gastronòmic i de vins on es promou el consum i degustació d’aquest producte local.

També hi ha una aposta clara per fer accions de sensibilització, promoció del producte de proximitat, i una vinculació concreta amb l’agricultura i la restauració locals. 

Aquesta fira serveix no només per exhibir la raça Pota Blava, sinó per connectar el camp, la cuina i el públic, amb una mirada cap a la sostenibilitat, el producte Km 0 i el turisme gastronòmic del territori.

El producte estrella de la fira és el pollastre Pota Blava, una raça autòctona del Prat de Llobregat que ha obtingut reconeixement i que es cria i promou com a part de la identitat gastronòmica local. 

També es complementa amb altres productes del territori, com la carxofa de El Prat i verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat, reforçant la proposta de proximitat, qualitat i sostenibilitat. 

Gràcies a la Fira i a la implicació de restauradors i productors, aquests aliments –amb traçabilitat, història i matèria primera de qualitat– són reconeguts, degustats i posats en valor.