Gavà es prepara per a una nova edició del GastroGavà amb l'Espàrrec Blanc com a gran protagonista
Del 24 d’abril a l’11 de maig, Gavà tornarà a acollir una nova edició del GastroGavà, una cita consolidada dins el calendari gastronòmic del municipi que té com a eix central l’Espàrrec Blanc de Gavà, un producte emblemàtic del territori. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Gavà i produït per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), en el marc del Temps d’Espàrrecs.
La mostra manté el seu doble format, que combina l’oferta als restaurants participants amb l’activitat centralitzada a l’espai gastronòmic de la Fira, que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de maig a la plaça de Jaume Balmes.
Un total de 20 establiments de restauració de Gavà han preparat plats i tapes especials amb l’espàrrec com a ingredient principal, que es podran degustar directament als locals durant tota la durada de la campanya (GastroGavà a la Carta), així com a l’espai firal durant el cap de setmana central.
En aquest espai també s’hi oferiran diverses activitats obertes al públic, entre les quals destaquen tres showcookings, un dels quals a càrrec d’un xef amb Estrella Michelin. També s’hi habilitarà servei de barra durant els concerts de nit del divendres i dissabte.
Horaris de l’espai gastronòmic a la Fira:
-
Divendres 2 de maig: de 19.00 a 22.30 h
-
Dissabte 3 de maig: de 12.00 a 16.30 h i de 19.00 a 22.30 h
-
Diumenge 4 de maig: de 12.00 a 16.30 h i de 18.00 a 21.00 h
Restaurants participants:
Café Teatre, Can Juvé, El Arapey, El Far de l’Illa, Ermita de Brugués, Hambre No More, Havana 66, Il Nuovo Italiano, Kilómetro Ámbar, Kilómetro Rojo, La Pineda, La Vinya, Major Trenta-sis, Mar de Pins, Margú, Mise en Place, Sunset Burger, Tasta’mm, Zandaka, Bruma Vins.
A més, els dies 24 i 29 d’abril i 7 de maig, diversos establiments acolliran tallers gastronòmics on es compartiran receptes amb Espàrrec de Gavà, tècniques de cuina i consells per treballar el producte a casa. Els tallers també permetran conèixer de prop la feina del sector agrícola local, especialment la pagesia que cultiva aquest producte únic.
L’Espàrrec Blanc de Gavà: un producte de proximitat amb caràcter L’Espàrrec Blanc de Gavà és un producte singular, arrelat al territori i al patrimoni agrícola del Baix Llobregat. Es caracteritza per la seva mida mitjana, textura lleugerament fibrosa i sabor marcadament amarg. Creix en sòls arenosos i en condicions climàtiques específiques, que només es donen en aquesta zona de Catalunya. Per aquest motiu, ha esdevingut un ingredient molt valorat pels professionals de la cuina i una icona de la gastronomia local.
Gastronomia, territori i sostenibilitat El GastroGavà no és només una proposta culinària, sinó també una iniciativa que promou la sostenibilitat, el consum de producte local i la defensa del paisatge agrícola. L’esdeveniment aposta per l’economia circular, la reducció de residus i la implicació de diferents agents socials i econòmics del territori.
Més informació:
https://firaesparrecs.cat