Castelldefels s'incorpora a la xarxa internacional de ciutats gastronòmiques The Food Capitals by Délice Network

Castelldefels ha estat oficialment admesa com a nova membre de The Food Capitals by Délice Network, una prestigiosa xarxa internacional de ciutats compromeses amb la promoció de la gastronomia com a vector de desenvolupament econòmic, turístic, social i cultural. Amb aquesta incorporació, Castelldefels es converteix en la tercera ciutat de l’Estat espanyol que s’integra a la xarxa, al costat de Barcelona i Madrid.

La ciutat ha estat representada a l’Assemblea General de Délice, celebrada recentment a Lió, per una delegació de l’Ajuntament encapçalada pel regidor de Turisme, el Sr. Guillermo Massana, i acompanyada per membres del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, encapçalat pel seu President i membre del CEX de la FIHRT, Manuel A. Ortiz Chumillas. Durant l’acte, Castelldefels va ser oficialment acollida com a nova ciutat membre, un reconeixement que culmina anys de treball per posicionar la ciutat com a referent en gastronomia de qualitat, innovació culinària i compromís amb l’alimentació sostenible.

L’adhesió a The Food Capitals suposa un impuls notable a la projecció internacional de Castelldefels i consolida l’aposta del municipi per un model turístic sostenible i centrat en la gastronomia com a eix estratègic. Tal com destaca el web oficial de Délice Network, Castelldefels aporta una rica combinació d’entorn natural privilegiat, una àmplia oferta culinària i una ferma voluntat institucional de promoure valors com la proximitat, la salut i la creativitat en l’àmbit alimentari.

En el marc de la trobada a Lió, el regidor Guillermo Massana també va participar en la gravació del podcast oficial de la xarxa, en una entrevista enregistrada a l’Ajuntament de la ciutat amfitriona. En aquesta conversa, Massana va presentar els principals projectes i iniciatives que Castelldefels ha desplegat com a ciutat gastronòmica, així com les línies d’actuació previstes per al futur.

A més, el regidor va ser un dels ponents de la taula rodona internacional “Food Policies for the Future of Cities”, on va compartir experiències i bones pràctiques amb representants d’altres ciutats membres, com Nova York, Lió i Wroclaw. Aquest espai de debat va permetre posar en valor les estratègies locals de Castelldefels en matèria de polítiques alimentàries, sostenibilitat i governança col·laborativa.

Amb aquesta nova etapa, Castelldefels reforça el seu posicionament com a ciutat activa i connectada a les grans tendències globals en turisme gastronòmic, i reafirma la seva vocació d’esdevenir una destinació de referència per a viatgers i professionals que cerquen qualitat, autenticitat i innovació en el món de la gastronomia.