FIHRT i Hostelería de España acorden reforçar la col·laboració per afrontar els reptes del sector

El nou president de Hostelería de España, José Luis Álvarez Almeida, acompanyat del secretari general de l'entitat, Emilio Gallego, ha mantingut una trobada institucional a Barcelona amb el president i el secretari general de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). La reunió ha servit per abordar temes clau que afecten el sector i per reforçar els vincles entre ambdues organitzacions.

Un lideratge amb experiència

José Luis Álvarez Almeida, recentment elegit per aclamació com a president de Hostelería de España, compta amb una àmplia trajectòria en el sector. Ha estat president executiu d'Otea, Hostelería y Turismo en Asturias, i durant set anys ha exercit com a vicepresident de Hostelería de España. També ocupa la vicepresidència de la Cambra de Comerç d'Oviedo. La seva elecció arriba després del traspàs de José Luis Yzuel, qui va liderar la patronal des del 2017 fins al 2025 .​

Temes d'actualitat i col·laboració

Durant la reunió, es van tractar qüestions d'actualitat que afecten la restauració i l'hostaleria, com la nova llei estatal per prevenir el consum d'alcohol en menors, que limita la venda, publicitat i consum d'alcohol en espais freqüentats per menors . També es va parlar de la normativa sobre el consum de tabac en establiments d'hostaleria, que estableix condicions específiques per als espais a l'aire lliure , així com de la factura electrònica. 

Ambdues entitats van coincidir en la importància de treballar conjuntament per afrontar aquests reptes i van acordar establir una col·laboració estreta per defensar els interessos del sector i promoure l'associacionisme.

Compromís amb el sector

Aquesta trobada marca l'inici d'una nova etapa de cooperació entre Hostelería de España i la FIHRT, amb l'objectiu de reforçar la representativitat del sector i afrontar conjuntament els desafiaments que es presenten en l'àmbit normatiu i econòmic.