Plats de Llotja VNG

Vilanova i la Geltrú reivindica el seu patrimoni mariner a la primera edició de Plats de La Llotja VNG

Del 25 de setembre al 12 d’octubre de 2025, Vilanova i la Geltrú acollirà la primera edició de Plats de La Llotja VNG, una proposta culinària que neix amb la voluntat de posar en valor el patrimoni mariner, la cuina de proximitat i la col·laboració entre el sector pesquer i la restauració local.

L’acció gastronòmica és organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i Cerveses San Miguel, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i el Gremi d’Hostaleria. A través d’aquesta iniciativa, es convida a la ciutadania i als visitants a descobrir sabors autèntics i receptes creades expressament per a l’ocasió, en una mostra de compromís amb els productes del territori, la identitat local i la cuina de temporada.

Plats de la Llotja VNG compta amb el cofinançament del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA), amb el suport de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i el GALP Costa Central. Un impuls que reforça el paper de l’esdeveniment com a dinamitzador local i promotor de bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat i el desenvolupament marítim.

UN PROJECTE QUE UNEIX EL PRODUCTE CONFRARIA DE PESCADORS I LA RESTAURACIÓ ALS RESTAURANTS DE LA CIUTAT

Cada participant oferirà un plat elaborat amb peix de llotja, amb un preu entre els 12 i els 30 euros. Els establiments participants es comprometen a adquirir el producte directament a la Confraria i a identificar-ne el proveïdor, garantint així la traçabilitat i el valor afegit del producte local. Amb aquesta col·laboració, es pretén fomentar la sinergia entre el sector primari i el gastronòmic, reforçant l’economia local i contribuint a la sostenibilitat del sistema alimentari marí i que  enllaça cuina, mar, història i futur.