Els treballadors d'hostaleria, els manipuladors d'aliments de major risc
Els treballadors d'hostaleria són considerats com els manipuladors d'aliments de major risc ja que la seva activitat implica la manipulació directa d'aliments en plats que arriben directament al consumidor final.
El Gremi organitza dos Cursos gartuïts per als seus associats els propers 16 d'octubre i 13 de novembre, de 17:30h a 20:30h a la seu del Gremi.
Des del punt de vista sanitari, la legislació vigent exigeix que la formació d'aquests treballadors sigui contínua d'acord amb l'activitat laboral i el lloc de cada persona (cambrer, cap de cuina, cap de sala, gerent, etc).
Aquesta formació contínua implica l'actualització constant del coneixement dels treballadors sobre noves tècniques de treball (envasat al buit, utilització de productes de quarta i cinquena gamma, etc), ampliant la seva formació bàsica en manipulació d'aliments i reforçant la seva formació contínua sobre els sistemes d'autocontrol com el APPCC.
El Gremi resulta part important d'aquest procés formatiu i de reciclatge, i us facilitem l'accés a aquesta formació, ja a través de formació gratuïta (quant es pot) o bonificada, a través de cursos de manipulació d’aliments per al personal d’establiments de la restauració associats, amb l'objectiu de proporcionar als manipuladors d’aliments els coneixements sobre higiene alimentària necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball.
Els continguts dels programes organitzats pel Gremi, inclouen:
- Conceptes bàsics.
- Contaminació d’aliments.
- Factors que afecten al creixement bacterià.
- Contaminacions encreuades.
- Requeriments higiènics bàsics.
- Condicionament de la parada al mercat.
- Recepció i emmagatzematge de la mercaderia.
- Elaboració.
- Envasat i etiquetatge.
- Distribució i transport.
- Venda.