PRIMERA AUDITORIA PER ELABORAR ESCUMOSOS SOTA EL NOM CORPINNAT

Els sis cellers que de moment integren la marca col·lectiva Corpinnat –Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló– han iniciat aquesta setmana la verema de les varietats tradicionals amb què elaboraran els primers escumosos que portaran el nou nom a les etiquetes.
 
El raïm collit ja ha passat la primera de les tres auditories que acrediten els principals estàndards de qualitat que defineixen la marca col·lectiva. La segona es durà a terme a peu de vinya durant aquesta mateixa verema i la tercera, al celler, a la tardor durant el procés d’elaboració del vi.
 
Una verema diferent
Aquesta és la primera verema de Corpinnat, una collita que els enòlegs dels sis cellers que formen part de l’associació coincideixen a apuntar que presenta un estat sanitari general bo i “és especialment indicada per a l’elaboració de grans vins escumosos de mitja i llarga criança, l’essència de Corpinnat”. Com a la resta de zones, l’accentuada pluviometria –sobretot del primer semestre de l’any– ha permès restaurar les reserves d’aigua al subsòl de les vinyes, que estaven sota mínims després de dos anys de sequera.