Xerrada de Mar Galindo, d'Upps Anfitrion en el marc de l'Assemblea de la FIHRT
Mar Galindo, sòcia de la consultora "Upps Anfitrion" i especialista en coaching, ha ofert una xerrada als assistents a l'Assemblea, sobre el paper del cambrer a l'Hostaleria.
Ens ha ofert una reflexió sobre el paper de la Sala a qualsevol àmbit de la restauració, hotel, restaurant, bar, taverna, etc., i què li hem de demanar al nostre equip. Ells són la cara del nostre establiment, ells han de transmetre les experiències que aconseguiran amb cadascun dels nostres plats, en els vins....La xerrada ha dut per títol "el teu Equip es la millor eina de vendes".
La primera reflexió que cla fer és que sovint trobem a faltar el personatge que ocupa el paper d’Amfitrió. Per què? L’objectiu de qualsevol negoci és que el client repeteixi, que ens visiti un altre cop, perquè aquest és el nucli de l’èxit, i l’objectiu de l’Amfitrió és aconseguir que el seu client “se senti especial”. Com veieu, els dos objectius són bastant propers, aconseguir-los és gairebé un art i el resultat és màgia, perquè més que menjar i beguda, l’Amfitrió transmet emocions, que és l’aliment que ens fidelitza. La Sala, el maitre, els cambrers, són la milor eina de vendes del nostre establiment.
Al nostre país, el boom de les escoles d’hostaleria és un fenomen recent. És cert que en pocs anys hem avançat moltíssim, a hores d’ara tenim moltes i molt bones escoles, amb gran part dels continguts docents fonamentats en la tècnica, i especialment en la tècnica de cuina, tot i que també la Sala la treballa, evidentment. Però hi ha un fenomen que em sembla preocupant: a la majoria d’escoles de restauració el percentatge d’alumnes que trien Sala escassament arriba al 25%, és evident que han de lluitar amb el gran reconeixement social que té merescudament la cuina.
Des del Gremi, coneixedors que som d'aquest problema, i de la necessitatd e formació en el sector, col.laborarem amb la coacher Mar Galindo i Upps Anfitrion, per tal de millorar la formació i coneixements del personal de Sala del establiments de l'Alt Penedès.