LA FESTA DEL VI NOVELL SERVEIX MÉS DE 3.300 DEGUSTACIONS A BARCELONA
La segona edició de la Festa del Vi Novell, celebrada aquest cap de setmana a Barcelona, ha aconseguit un dels seus objectius: portar a la ciutat el vi novell i fer-la partícip d'una tradició que continua estant molt viva als pobles Més de 1.200 persones van passar pels jardins del Palau Robert on es van servir prop de 3.500 degustacions (més del doble de l'any passat) dels 10 vins novells que elaboren els 9 cellers participants. Entre d'altres, hi havia ens penedesencs: Covides, Maset Vins i Caves i Celler Cooperatiu de La Granada.
A les 11 h arrencava la festa de la mà de Salvador Puig, Director General de l'INCAVI, Mònica Perelló, de Sarral, en representació dels cellers, i el xef Nandu Jubany, padrí d'aquesta segona edició. Al llarg de tot el dissabte, els assistents van poder gaudir del vi novell i maridar-lo amb una proposta gastronòmica de productes locals i de temporada com ara els Embotits Salgot, els Formatges Betara i les avellanes de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus, que també hi van participar de la festa.
Aquest projecte col·lectiu neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d'origen que s'elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional 'novell'.