Enric Rosell, de Ca l'Estevet, rep el diploma de Mestre Artesà 2017/2018

Ahir dins els actes de la Nit de l’Artesania Alimentària es van lliurar els diplomes de Mestre Artesà 2017/2018. En aquest marc, el carnisser Enric Rosell, propietària de Ca l’Estevet, va rebre el diploma aquest any de mans de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha distingit aquest any amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari un total de 26 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la comissió. En concret, es tracta de 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, 9 forners, 9 pastissers i 2 xurrers. El diploma s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que disposen del carnet d'artesà alimentari. Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.


Enric Rosell va rebre l'any 2011 el premi al millor jove artesà alimentari innovador per l’elaboració i venda d’una botifarra catalana elaborada amb extractes vegetals, sense additius sintètics. El mateix any també va recollir un reconeixement a les iniciatives lingüístiques en el sector comercial, i l'any 2012 el distintiu d'Empresa Artesana Alimentària. L'any 2014 la Diputació de Barcelona, amb la Xarxa Productes de la Terra, els va lliurar un reconeixement com a empresa centenària.

L'any 2016 en el primer concurs nacional de botifarra d'ou artesana promogut pel gremi de carnissers i xarcuters van rebre un premi a la Millor Botifarra d'Ou innovadora amb una botifarra d'ou, espàrrecs i beicon, l’ any 2017 van guanyar un segon premi amb una botifarra d’ou, figues, foie i ratafia, i aquest any, l'han tornat a guanyar presentant la de truita de patates.