Es presenten les novetats de la Fira del Gall d'enguany a la Granja Rural d'Espitlles
Avui s'ha presentat la Fira del Gall d’enguany que tindrà lloc el 15 i 16 de desembre a Vilafranca. La presentació ha tingut lloc en un entorn molt escaient, a la granja Rural d’Espitlles, on es crien els galls del Penedès amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
La fira, que enguany celebra la seva 354a edició, referma la seva aposta amb el mercat d’aviram, el concurs i l’exposició de la raça, la mostra gastronòmica amb productes de proximitat i vins de la DO Penedès, el mercat d’artesania i un conjunt d’activitats per a tota la família.
La inauguració de la fira serà el pregó que per primera vegada es farà a l’Auditori de Vilafranca i serà a càrrec de la xef amb més estrelles Michelin del món, Carme Ruscalleda.
Una de les altres novetats serà al mercat d’aviram, on els clients tracten directament amb el criador. Enguany es podrà adquirir també el Gall del Penedès tallat, a banda de sacrificat i plomat com fins ara.
D'altra banda, enguany s'ha volgut remarcar l'ambient familiar de la fira i s'han creat noves activitats, especialment per als infants. Destaca la presència de la dibuixant, Pilarín Bayés, fent un taller de pintura amb vi. També hi haurà altres tallers de decoració d'ous, de fer cistells, contacontes, etc.
La solidaritat també estarà en aquesta edició i és que es faran activitats per recaptar fons per la Marató de TV3. La novetat principal serà la celebració d'un Quinto Solidari on gairebé 30 establiments col·laboraran aportants els diners recollits. Per la seva banda, la Fundació Mas Albornà aprofitarà les banderoles d'altres anys per crear nous productes que posarà a la venda.
La fira es completarà amb la mostra gastronòmica on es podrà degustar el Gall del Penedès i els vins de la DO Penedès. Enguany hi participaran 6 restaurants els quals faran tres elaboracions diferents amb el producte estrella de la fira. D’altra banda, participaran 17 cellers els quals portaran 40 referències, bàsicament de vins negres a l’espai Celler Penedès, i blancs i rosats a l’espai gastronòmic.
Per a l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assistent a la presentació, la fira és “una mostra de l’ADN de Vilafranca i del Penedès. Hi ha moltes activitats econòmiques però aquesta és una de les que dóna personalitat al territori”.