LA XEF CARME RUSCALLEDA DONARÀ DIMECRES EL TRET DE SORTIDA A LA FIRA DEL GALL
El pregó de la popular xef Carme Ruscalleda encetarà dimecres els actes que l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat per la Fira del Gall d’enguany. La cuinera catalana, que és la dona que més estrelles Michelin ha guanyat, obrirà la 352a edició d’aquesta festa, que té com a objectiu promocionar l’aviram amb denominació d’origen penedesenca. El parlament es farà a les 8 del vespre a l’auditori de Vinseum.
Tot i que Carme Ruscalleda va anunciar a mitjan juliol que tancava el Sant Pau –el restaurant amb el qual ha aconseguit fama mundial–, no ha deixat d’implicar-se en activitats gastronòmiques. Filla de comerciants, Ruscalleda es va incorporar a la carnisseria familiar juntament amb el seu marit, Raül Balam, on va començar a vendre plats elaborats.
El gran èxit que van assolir les seves receptes la van esperonar a obrir, just davant de la carnisseria, el restaurant amb el qual es va donar a conèixer arreu del món. Amb els anys, Ruscalleda va obrir una rèplica del Sant Pau a Tòquio i també el Moments, a Barcelona, tots dos guardonats amb estrelles Michelin. Al llarg de la seva carrera –malgrat que no està darrere els fogons del Sant Pau, segueix activa– ha publicat diversos llibres en els quals explica la seva experiència com a xef i transmet el coneixement als lectors.
El pregó de Carme Ruscalleda servirà per encetar una Fira del Gall que enguany ve carregada d’activitats per al públic familiar, que és el que majoritàriament visita la mostra. La iniciativa tindrà lloc el cap de setmana del 15 i el 16 de desembre al parc de Sant julià, i està previst que s’hi posin a la venda 2.000 peces d’aviram.
La programació completa es pot consultar a firadelgall.cat.