L'Espai Xef Caprabo presenta una nova edició de la Ruta Gastronòmica del Xató

  • La iniciativa s’emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo.
  • El Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo ha donat entrada a les seves botigues fins a 2600 productes de més de 300 petits productors.

En el marc del Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, aquest matí l’espai Chef Caprabo de L’illa Diagonal de Barcelona ha acollit la presentació d’una nova edició de la Ruta del Xató. Una Ruta que es defineix com una aventura per promocionar i difondre la tradició i les diferents elaboracions d’un plat l’origen del qual s’estableix en diferents comarques catalanes, a l’Alt Penedès, al Baix Penedès i al Garraf, que són els tres escenaris en els que es desenvolupen aquestes jornades amb diverses activitats lúdiques i didàctiques. Caprabo segueix així apostant per la producció de proximitat i potenciant les jornades gastronòmiques que posen en valor els productes de la terra i les tradicions gastronòmiques i culturals.

La vicepresidenta de la Ruta del Xató, Núria Carbó, i el director de la campanya, Jordi Corella, han presentat les novetats de l’edició d’aquest any, juntament amb Fernando Tercero,Responsable de Proximitat de Caprabo.

En la vint-i-dosena edició de la Ruta Gastronòmica del Xató, Josep M. Albet i Noya, president de la D.O. Penedès, és l’ambaixador de la temporada 2018-2019.

La presentació a Chef Caprabo ha comptat amb un showcookingdels xefs Josep Maria Sánchez i Xavier Boronat, del Catering Caserco de Vilanova i la Geltrú, i del xef Toni Palacios, del Catering Restaurant Eusebio de Calafell. El maridatge ha estat presentat pel director de la D.O. Penedès, Francesc Olivella.

La Ruta del Xató se celebra des de l’any 1997 a les poblacions de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès, i Vilanova i la Geltrú.  El Xató és un plat que s’elabora amb escarola, bacallà, tonyina, anxoves i olives arbequines, principalment. La salsa que acompanya aquest plat resulta d’una combinació estratègica d’ametlles, avellanes, alls, pa, nyores, bitxo, oli, sal i vinagre. Cadascuna de les poblacions referents en l’elaboració del Xató compta amb una variant pròpia.

El Chef Caprabo presenta una nova edició de la Ruta Gastronòmica del Xató

Per fomentar el coneixement del Xató, la Ruta Gastronòmica d’enguany ha creat un àlbum de cromos col·leccionables. Cada vegada que un comensal demani Xató en un restaurant de la ruta, rebrà un sobre amb cinc cromos, que mostren experiències que es poden realitzar a cada municipi participant. L’objectiu és convidar a visitar el territori i a viure experiències delicioses amb el Xató en família, amb els amics o en parella.