L'OLI D'OLIVA, PROTAGONISTA DEL CALENDARI DEL 2019 EL CONSELL COMARCAL

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha presentat aquesta setmana la sisena edició del calendari de productes de la terra de l’Alt Penedès i una guia de la cuina d’hivern.  Enguany el protagonista del calendari és l’oli d’oliva ja que, segons ha explicat la consellera d’empresa i ocupació de productes de la terra, Susanna Mèrida, és un producte “essencial de la cuina mediterrània i que al Penedès es produeix de manera excel·lent. Les imatges de cada mes il·lustren les diferents fases del conreu de l’olivera i del procés d’elaboració de l’oli i han estat preses a dues empreses de Font-rubí: Molí d’Oli Josep Lluch i Molí d’Oli Ca la Madrona”.
 
Com ja passa en els anteriors calendaris, les fotografies mostren els productes dels restauradors de la comarca i receptes de plats elaborats amb oli d’oliva. 
 
A més a més enguany s’ha afegit el santoral dia per dia, a banda de les fases de la lluna que van incorporar l’any passat. 
 
A més a més el Consell Comarcal ha posat en marxa una nova edició del Penedès Tasta’l, amb la cuina d’hivern que començarà a partir del dia 22 i que durarà fins al 24 de febrer. En aquesta ocasió hi participen 13 restaurants de la zona, els quals oferiran plats elaborats amb gall, ànec, xai i bacallà, entre altres productes típics del Penedès.
 
El calendari es va repartir durant la Fira del Gall i es podrà continuar aconseguint als diferents restaurants i productors acollits a la Xarxa de Productes de la Terra.
 
Els elaboradors d’oli Pere Lluch i Antoni Lluch van explicar que la collita d’olives de 2018 ha estat més escassa de l’habitual per la manca de pluges durant l’any 2017 i que això ha produït un oli afruitat i de poca acidesa. Amb tot, els preus de venda es mantenen estables.