Les primeres ampolles de Llopart CORPINNAT veuran la llum la propera primavera

L’abril passat us donàvem a conèixer un projecte en què fa molt de temps que posem molta il·lusió: CORPINNAT. La marca col·lectiva de la Unió EuropeaCORPINNAT neix d’un grup de vitivinicultors del Penedès amb la voluntat de posicionar els grans escumosos que s’elaboren al cor d’aquesta zona entre els millors del món, amb un ferm compromís per la qualitat, pel bé del conjunt del sector i a favor de la pagesia com a motor de canvi i transformació.


El projecte no tan sols és una garantia d’origen, sinó que representa també una aposta per defensar la singularitat del nostre territori i varietats enmig de l’oferta de vins escumosos internacional, així com l’excel·lència dels vins escumosos amb un dels reglaments d’elaboració més exigents del món que certifica els màxims estàndards de qualitat. Entre d’altres requisits, CORPINNAT exigeix que el raïm sigui 100% ecològic, veremat a mà, amb criances mínimes de 18 mesos, la incorporació del viticultor en la cadena de valor i la garantia que el 100% del procés de vinificació es fa a la propietat.


Durant mesos hem buscat una fórmula que permetés la convivència de la marca col·lectiva dintre de la DO Cava, però malgrat les converses entre l’Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat (AVEC) i la DO Cava, no ha estat possible arribar a una solució satisfactòria per a ambdues parts. És per això que hem formalitzat la nostra baixa al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava. A partir d’aquesta primavera les ampolles de Llopart lluiran a les etiquetes el nom de CORPINNAT. 


CORPINNAT agrupa, de moment, nou cellers del Penedès: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo,  Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Julià Bernet, i Mas Candí.

· Podeu llegir la nota de premsa oficial de CORPINNAT aquí
· Lloc web oficial de CORPINNAT