Família Torres i Jackson Family Wines, units per la sostenibilitat del sector

International Wineries for Climate Action pretén reunir als cellers més compromesos amb el medi ambient que treballen per assolir una reducció del 80% del total de les seves emissions el 2045

Família Torres i Jackson Family Wines han anunciat que volen crear un grup de treball integrat per cellers de tot el món per sumar esforços en la reducció d’emissions de CO2. L’objectiu, atenuar i revertir els efectes del canvi climàtic a través de la descarbonització del sector.

L’esforç col·laboratiu del grup de treball, sota el nom d’International Wineries for Climate Action, començarà definint un marc per entendre i mesurar els progressos de cara a l’objectiu marcat, que contemplen tres elements clau: en primer lloc, establir un punt de referència a partir de les emissions de carboni actuals en els abastos 1, 2 i 3 mitjançant el balanç de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, auditat per una empresa externa reconeguda internacionalment; en segon terme, adoptar les directrius establertes el 2015 per la Conferència COP21 i l’Acord de París per implementar un enfocament científic en la reducció de les emissions; i finalment, utilitzar com a mínim un 20% d’energies renovables generades mitjançant instal·lacions pròpies per cobrir el consum energètic del celler.

Katie Jackson, de Jackson Family Wines i vicepresidenta de responsabilitat corporativa, ha assenyalat: “El nostre objectiu comú és anar més enllà de les converses al voltant de la urgència del canvi climàtic i col·laborar en solucions escalables per reduir la petjada de carboni de tot el sector.” Miguel A. Torres, president de Família Torres ha afegit: “Estem només al principi d’aquesta iniciativa, però esperem que sigui el tret de sortida, l’impuls que animi a altres cellers a unir-se a nosaltres per accelerar o iniciar la implementació de programes de reducció de les emissions de carboni.”