Vinseum se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2019

El cap de setmana hi haurà portes obertes i nit blanca, i diverses activitats complementàries per afegir-se a la celebració.

Aquest proper cap de setmana del 18 i 19 de maig, museus de tot el món celebren el Dia Internacional dels Museus (DIM), un esdeveniment mundial que vol conscienciar la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. El director de Vinseum, Xavier Fornos, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, han presentat les activitats que acollirà Vinseum, que s'afegeix un any més a aquesta convocatòria, enmig del projecte d'obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació de les seves instal·lacions. 

Tant dissabte com diumenge, Vinseum convida tothom a visitar les seves instal·lacions, ja sigui en l'horari habitual o en horari nocturn. Dissabte estarà obert de 10 a 24h, i diumenge de 10 a 14h. S'han programat tres visites guiades a càrrec dels membres de l'equip de Vinseum: dissabte a les 11 i a les 22h, i diumenge a les 11h. Diumenge, a les 12h, hi ha prevista també una visita guiada a les reserves del museu, a Cal Berger, per la qual cal inscripció prèvia al web http://entrades.vinseum.cat.  

Després de l'enderroc, aquest estiu passat, de l'edifici de Cal Pa i Figues, el museu canvia la darrera sala de l'exposició permanent per presentar algunes de les troballes de l'excavació arqueològica que s'hi ha fet. Igualment, s'hi inclou un vídeo per conèixer l'estat actual de la construcció i descobrir la projecció final del nou edifici. El proper 23 de maig, a les 19h, hi haurà l'activitat La necròpolis de Cal Pa i Figues, amb els directors de l'excavació arqueològica Jordi Amorós i Imma Mesas per presentar els primers resultats de la intervenció, amb la descoberta d'un cementiri medieval. 

El Dia Internacional dels Museus també suma complicitats d'altres entitats i col·lectius amb qui Vinseum treballa habitualment. Així, el programa del cap de setmana inclou la xerrada vermut Les metamorfosis de Tintín; de les vinyetes als museus, amb la col·laboració del club de còmic de laBiblioteca Torras i Bages, que es farà el dissabte a les 12h; o el concert del Jazz Club Vilafranca amb David Pastor, que es farà dissabte a les 20.30h. Dissabte a la tarda hi ha programada una visita amb Mas Albornà i diumenge, a les 11h, el taller familiar Mireu com vola el sireni. Divendres, quatre centres que formen part del programa Escola Amiga de Vinseum presentaran els treballs de recerca realitzats a l'aula, en una nova activitat que han titulat El petit congrés. A partir del migdia, els treballs realitzats per l'alumnat de primer cicle de primària de les escoles Sant Domènec de la Ràpita, Sant Josep i Baltà i Elias de Vilafranca i Sant Jordi de Sant Pau d'Ordal es podran veure al pati del museu. 

Més informació