Les Fires de Maig 2019 aproven amb molt bona nota entre expositors i visitants

Montfort ha destacat l’alt percentatge de fidelització dels expositors ja que el 84% d’ells repetien –només el 16% d’ells s’estrenaven a les fires i la meitat d’ells provenien d’altres comarques fora del Penedès i el Garraf. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de Vilafranca del Penedès, Joan Manel Montfort, ha donat a conèixer les principals dades del balanç de la darrera edició de les Fires de Maig. Acompanyat de membres de la comissió de les fires, Montfort ha destacat la satisfacció dels expositors i els visitants. Tot i la pluja que va acompanyar 2 dels 3 dies de les fires, dissabte va ser el dia amb major afluència de públic –fins al 61% del total. La valoració global per part dels visitants i dels expositors és molt bona. En el darrer cas se situa en els 8,1 punts sobre 10, dues dècimes més que en l'any 2018. La forta inversió en el vessant de promoció i comunicació també ha fet augmentar el ressò ens els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Pel que fa a les activitats programades, l'Espai Demo es consolida com un dels atractius de les fires, superant el centenar d'assistents. 

Bones sensacions entre expositors i visitants 
Montfort ha destacat l'alt percentatge de fidelització dels expositors ja que el 84% d'ells repetien –només el 16% d'ells s'estrenaven a les fires i la meitat d'ells provenien d'altres comarques fora del Penedès i el Garraf. Pel que fa a la valoració global, els expositors la qualifiquen amb 7,7 punts sobre 10 –el 25% la considera excel•lent i el 59% notable. Una bona percepció que es demostra amb el percentatge d'intenció de tornar a la propera edició de les Fires de Maig, que se situa en el 80%. A més, destaca la bona percepció de la campanya publicitària feta –el 82% la troben notable o excel·lent. 
La meteorologia va marcar l'afluència de públic a les fires. Dels 38.241 visitants total, el 61% es va concentrar el dissabte quan el temps va ser més favorable. Segons Montfort, “els esforços per a consolidar el pavelló de la llar han vist els seus resultats ja que el 58% dels assistents visita aquesta part de les fires”. Pel que fa al tipus de públic, el 43% és familiar i el 45% té interès en informar-se de les novetats, de les promocions i en comprar. El 86% provenen de Vilafranca i de la comarca i la valoració global és de 8,1 punts sobre 10. El 99% dels enquestats té intenció a tornar. 

La comunicació i la publicitat, claus en l'edició 2019 
Tal i com a destacat el regidor Montfort, en l'edició d'enguany de les Fires de Maig s'ha treballat en profunditat la vessant comunicativa i publicitària. Aquest fet ha donat com a resultat una major presència als canals digitals, amb un augment de seguidors i d'interaccions en tots els perfils de les Fires de Maig a les xarxes socials. Pel que fa a la publicitat, s'ha treballat la presència en els mitjans locals i comarcals posant també èmfasi ens les d'àmbit català com TV3 o RAC1. La part formativa i de demostracions de les fires també ha tingut un paper important. 
L'Espai Demo, presentat en l'edició 2018, es consolida com una dels grans atractius de l'esdeveniment. Enguany suma 134 assistents a les 12 activitats que 10 empreses i entitats van dur a terme durant els 3 dies de les Fires de Maig. Les Jornades Professionals també augmenten en nombre d'assistència gràcies a l'èxit de participació de l'Ecosostenible Wine i la Jornada Innovi, i la incorporació dels Premis Tastavins al calendari de les fires. 
Per a Montfort, les Fires de Maig són un dels actes consolidats fortament en el calendari anual de Vilafranca del Penedès, gràcies al seu èxit d'assistència entre visitants i expositors i al caire comercial que històricament ha tingut la Capital del Vi: “Des de l'Ajuntament cal continuar apostant per les Fires de Maig perquè les xifres ens demostren que són interessants per a tothom, expositors i visitants”, ha dit. A més, ha destacat la importància de seguir innovant i adaptar-se als nous temps a cada nova edició.