Tot a punt per al Banc Sabadell Vijazz Penedès

Vilafranca acollirà a partir de demà, i durant tot el cap de setmana, el Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019, el gran maridatge de vins i caves del Penedès amb el millor jazz internacional. El certamen, que arriba a la seva tretzena edició, atraurà, com cada any, milers de persones a la Vila-l’any passat en van ser més de 55.000-, però també a la resta de la comarca. Els hotels, els establiments rurals, els bars i restaurants s’omplen aquests tres dies de clients, la majoria dels quals de Catalunya (el 78,37%), però també de la resta d’Espanya (14,08%, i de l’estranger (el 7,55%). Durant tres dies, Vilafranca es converteix en el centre neuràlgic tant dels aficionats del jazz com del vi i el cava. 

Experts i aficionats podran gaudir de més de 300 referències d’una trentena de cellers a la fira de vins situada a la rambla de Nostra Senyora. A més, durant el festival es realitzaran dinou tastos i maridatges en les dues noves sales de tast ubicades als vestíbuls de la Societat La Principal “El Casal”, al mig de la fira de vins. Amb un preu de 15€, durant els tres dies es proposen activitats per a descobrir i explorar les característiques dels vins Penedès, caves i Clàssic Penedès amb productes d'alta qualitat com foies, pernils, fumats i dolços. Els organitzadors de l'esdeveniment, l'Acadèmia Tastavins Penedès, destaquen la importància de millorar any rere any un esdeveniment d'aquest tipus. El seu president, Max Margalef, apunta que "aquest és el camí per a donar a conèixer la qualitat dels vins que s'elaboren al nostre territori".

El festival s’inaugurarà demà amb la cap de cartell, la nord-americana Madeleine Peyroux, que actuarà a l’escenari de la plaça Jaume I. Amb més de vint-i-dos anys de carrera musical i vuit discos publicats, ha esdevingut una veu única i personal del jazz vocal del segle XXI.

Durant el cap de setmana, passaran per l'escenari de la plaça Jaume I artistes d’alt reconeixement internacional. Dissabte serà el torn del pianista Monty Alexander i el seu trio, una actuació exclusiva a Catalunya que s'engloba en la gira que l'artista està fent per a celebrar el seu 75è aniversari.  També actuaran Arturo O'Farrill & Antonio Lizana Quartet, que oferiran la vetllada més càlida i rítmica d’aquest dia.

Una  de les novetats del Banc Sabadell Vijazz Penedès serà l’obertura del festival a perfils més familiars, amb el concert de la Dàmaris Gelabert  el diumenge a les 18h a l’escenari de plaça Jaume I, i que oferirà un espectacle familiar per a tots els públics que comptarà amb primeres espases del jazz català.  El festival es clourà amb el saxofonista Archie Shepp, un dels gegants del jazz, que actuarà amb el seu quartet a partir de les 22h.

D’altra banda, a l’Espai Cava, situat al Claustre Sant Francesc, tindrà lloc el cicle “Elles i el Jazz” amb les actuacions de la saxofonista Muriel Grossmann i el seu quartet, la violinista Èlia Bastida & Joan Chamorro Quartet, i el grup The Sey Sisters. Patrocinat per la D.O. Cava, el preu de cada concert és de 13 euros, i els assistents gaudiran del concerts amb tres copes de cava rosat dels expositors del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019 maridades amb maduixes.

D’altra banda, a la rambla de Sant Francesc també hi haurà el concert de The Lindy Hoopers  Band i una classe oberta de swing Georgina York. També hi haurà diversos foodtrucks que oferiran productes gastronòmics variats.

Els tiquets es podran adquirir a la web de l'esdeveniment www.vijazzpenedes.com, o a la mateixa fira. El tiquet de la fira de vins costarà 12 euros i inclou tres tastos i un val per accedir a la zona de cadires a la plaça Jaume I, on tindran lloc els concerts principals. La copa es podrà recollir els dies de fira en un accés especial a la guixeta central de Sant Francesc.