Covides reorganitza els seus cellers

Covides, la cooperativa vinícola nº1 a Catalunya, estudia reorganitzar l’estructura actual dels seus cellers, per potenciar els cellers de Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès. El passat dissabte 27 de juliol, un centenar de socis reunits en assemblea, van autoritzar al consell rector de la cooperativa a negociar i tancar, (si finalment s’arriba a un acord), la venda de les instal·lacions que Covides té a Sant Cugat Sesgarrigues, davant l’oferta de compra rebuda per un grup internacional.

El celler de Sant Cugat, construït el 1965, és el menys utilitzat actualment dels que té Covides. Està destinat,principalment  a l’elaboració dels vins negres. Amb la reorganització, l’elaboració de vins es centraria principalment en el celler de Vilafranca; més modern i amb capacitat per créixer i adaptar-se a les necessitats futures. La potencial venda no es materialitzaria fins a la primavera de 2020, així que la verema de 2019 encara inclouria el celler de Sant Cugat com a celler receptor de raïm dels socis.

 

Una companyia en creixement

Covides Vinyes·Cellers és un elaborador en creixement, amb unes vendes de més de 24 milions d’euros en l’exercici 18/19, amb un creixement del 5% en la facturació de l’embotellat, que ja arriba als 15 milions d’euros, venuts en un 70% a l’exportació. Amb 550 socis i 2.100 Ha de vinyes pròpies repartides per 50 municipis del Penedès (Alt, Baix Penedès i Garraf), Covides és un dels principals cellers elaboradors de vins DO Penedès i DO Cava i actualment el 15% de la seva producció ja és ecològica.