A partir d'avui sis cellers penedesencs ofereixen activitats especials aprofitant l'època de verema

Amb l’arribada de la verema, el Penedès s’omple d’activitats enoturístiques i ho fa en el marc del projecte La Verema del Cava, que celebra enguany la quarta edició. A partir d’aquest cap de setmana i fins que acabi el mes de setembre, sis elaboradors de Cava obriran les seves portes a tothom qui vulgui conèixer què passa en aquesta època tan assenyalada.

El programa s’obre amb Sumarroca (avui divendres) amb una festa de verema nocturna on els assistents podran veremar, trepitjar raïm com es feia antigament i sopar a la terrassa del celler amb música en viu. Vilarnau (13 setembre) oferirà també una vetllada memorable: un tast de cava a peu de vinya amb dansa, música i gastronomia saludable sota la lluna plena per entendre la influència de la lluna en tots els cicles de la vinya. Covides (14 setembre) animarà als assistents a practicar nordic walking i a compartir un esmorzar de pagès a la vinya mentre s’aprèn a veremar i es descobreix el procés de descàrrega del raïm i el posterior premsat. El darrer cap de setmana de setembre serà per a Juvé & Camps (28 setembre), que organitza una sortida amb bicicletes elèctriques per les seves vinyes acompanyat per un bon esmorzar i un tast d’una selecció dels seus productes i per a Giró Ribot (28 setembre) que organitza un sopar gastronòmic d’alt nivell i amb maridatge inclòs dins de la mateixa vinya que envolta el celler amb una activitat complementària molt suggerent. El programa es tanca a Agustí Torelló Mata (29 setembre) i la seva Most Experience, una ocasió perfecta per a tastar mosts en diferents estats de fermentació i conèixer els resultats degustant els seus vins i caves, tot acompanyat per un aperitiu i festa entre les vinyes.

Amb l’objectiu de viure una experiència única, totes les activitats estan pensades per a grups reduïts i l’aforament és limitat. Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a www.laveremadelcava.com