NOTA DEL CONSELL REGULADOR DE LA DOP CAVA EN RELACIÓ AMB LES NOTÍCIES APAREGUDES SOBRE ELS PREUS DEL RAÏM PER LA VEREMA 2019

A la vista de les referències al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) CAVA aparegudes en premsa en les notícies en relació amb la previsió dels preus del raïm de la verema 2019, es realitzen les següents consideracions:

No es troba entre les finalitats ni entre les competències de cap Consell Regulador el fet de tractar o acordar aspectes relatius a preus, ni del raïm, ni de cap dels altres elements que componen el procés d’elaboració del producte emparat sota la denominació, estant prohibida qualsevol acció o recomanació al respecte.

Tot i això, el CRC no pot quedar indiferent davant l’anunci d’una forta caiguda del preu del raïm per considerar que no és desitjable per la DOP CAVA en el seu conjunt. És contrari a l’aposta per la contínua millora de la qualitat, ja alta de per si, que s’impulsa des del Ple del Consell Regulador, i de la correcta valorització del producte emparat CAVA. Una forta baixada dels preus del raïm no ajuda en absolut al desenvolupament del pla estratègic del CRC, que a través de la qualitat busca una major diferenciació i una millor equació de valor per a tot el sector.

En el si del Ple del Consell Regulador (on estan representats tant el sector elaborador com el productor) s’ha defensat al llarg dels últims anys la necessitat de controlar el potencial productiu, amb la finalitat de mantenir un equilibri entre l’oferta i la demanda que sigui convenient per a productors i elaboradors, per a, així, atorgar el corresponent valor a tota la cadena de producció i fer-la sostenible i duradora. En aquesta direcció des del Consell creiem necessari continuar treballant perquè tots els actors, del sector i de fora d’ell, conflueixin en aquest mateix objectiu d’ara endavant.

Amb aquest objectiu, que requereix temps, unitat, constància i determinació, el Consell Regulador de la DOP CAVA està ja aplicant les noves mesures de traçabilitat i seguiment en aquesta mateixa verema i també continua avançant amb urgència tant en el projecte de segmentació i zonificació com en el de promoció, d’acord amb el marc del Pla Estratègic.