Sant Sadurní donarà avui el tret de sortida a les Fires i Festes amb el pregó de Josep Maria Esteve, exdirector de l'escola Jacint Verdaguer

Sant Sadurní començarà avui una setmana d’intensa celebració de les seves Fires i Festes, la qual recorda com a finals del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi.

El tret de sortida oficial a les Fires i Festes tindrà lloc aquest vespre, amb el pregó que enguany pronunciarà Josep Maria Esteve, director de l’Institut-Escola Jacint Verdaguer durant 27 anys. El pregó serà a les 20h a la plaça de la Vila. En acabat, hi haurà Korrebars i música per acabar la festa. Com a novetat enguany, el Korrebars acabarà al parc de la Rambla en comptes de l’Era d’en Guineu.

Els actes tradicionals de la festa arribaran dissabte amb l’escampada de fil·loxeretes que començarà després del castell de focs, a les 22.30h. Diumenge al matí serà el torn dels més petits que engegaran la Festa de la Fil·loxera Infantil amb la plantada d’elements a les 11h al carrer de Mossèn Fontanilles. La cercavila que s’iniciarà després ha canviat enguany de recorregut per intentar assemblar-se cada vegada més a la dels adults i per tant, sortirà i arribarà al mateix punt, a la plaça de l’Església per així poder gaudir d’un triomf final com el dels grans.

Diumenge al vespre tindrà lloc la gran Festa de la Fil·loxera que començarà amb la baixada des del carrer Raval a les 22h fins a la plaça de l'Església, on tindrà lloc la representació dels diferents elements que conformen la festa. Enguany s’estrenarà una música i un ball en la segona aparició que fan els pagesos i la primera dels Set Savis.

De la programació, en destaquen dos actes: un d’infantil, que tindrà lloc diumenge a les 19.30h, i que consistirà en el concert familiar de Xic’s’n Roll Band al carrer del Raval, i la nit d’humor amb Ye Orbayu, el qual compta amb un duet de clowns i un músic que faran equilibris sobre taules, cadires i ampolles de cava, a l’Era d’en Guineu.

Podeu consultar totes les activitats a festadelafiloxera.cat.