La terra, el municipi i les tradicions seran els protagonistes de la 61a Festa del Most de Castellví de la Marca

Aquest proper cap de setmana 18, 19 i 20 d’octubre Castellví de la Marca celebrarà la 61a Festa del Most, una festa vinculada a la terra, el municipi i les tradicions.

LA TERRA. El divendres els actes començaran amb la projecció del documental “40 hectàrees. La terra i el pagès” de Pep Puig que reivindica la figura del pagès que treballa la vinya en ple segle XXI. Tot seguit, s’obrirà un espai de debat amb una taula rodona sobre “Preu just és futur” a càrrec de Joves Viticultors del Penedès. Dissabte al matí hi haurà una jornada tècnica pensada per a pagesos i agricultors.

La nostra terra, el Penedès, també estarà present a través de l’exposició “Penedes Secret” oberta el dissabte a la tarda i diumenge al matí, on es podran descobrir els secrets del nostre territori, alguns coneguts per força gent, d’altres gairebé guardats amb pany i clau i que només coneixen els afortunats de la zona.

EL MUNICIPI. A la Festa del Most es podrà descobrir una mica més el municipi de Castellví de la Marca a través dels productes de les caves, cellers i restaurants.

Com a novetat d’aquest any, dissabte a la tarda es realitzarà un maridatge de vins de Terra de Marca amb el sommelier Xavi Viles (cal inscriure’s a l'Ajuntament. Places limitades). Al vespre tindrà lloc la 12a Mostra Enogastronòmica amb la participació dels cellers, caves, restaurants, entitats i associacions del municipi i música en viu a càrrec de Leitmotiv, cover & jazz band. El diumenge al vespre la festa conclourà amb el 10è tast de vi novell amb petits tastets del municipi.

LES TRADICIONS. Les arrels mai es poden perdre i per aquest motiu alguns dels actes també giren al voltant de la història del municipi i les seves tradicions. Les pubilles i els hereus tindran un gran protagonisme el diumenge. Al matí la cercavila omplirà els carrers de la Múnia amb els balls folklòrics del municipi, la carrossa de la quitxalla i el carruatge de les pubilles i els hereus. En acabar, realitzaran l’ofrena del raïm a la Missa del Most. A la tarda, a la Societat Cultural La Munienca, les pubilles i els hereus presidiran el concert i obriran el ball amb l’Orquestra Gran Premier.

Durant aquest cap de setmana, també es realitzaran altres activitats com la pintada d’un mural de ceràmica per decorar el Polivalent de la Múnia o la trobada de cotxes clàssics.

Us hi esperem!!