Aquest cap de setmana hi haurà portes obertes a les empreses agroalimentàries de l'Alt Penedès

Aquest cap de setmana arriba una nova edició de portes obertes a les empreses agroalimentàries de l'Alt Penedès. Tant dissabte com diumenge es podran visitar fins a 11 empreses gratuïtament i es podran tastar uns menús especials El Penedès, tasta'l que preparen 20 restaurants diferents.

Aquesta activitat és una de les més consolidades al territori, segons ha explicat la consellera comarcal de Promoció Econòmica i Productes de la Terra, Susanna Mérida. Aquesta iniciativa va començar el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer els productes de km 0 de l’Alt Penedès, els seus elaboradors i empreses.

El funcionament de les portes obertes consistirà a escollir, a través del web del Consell Comarcal, l’empresa o restaurant que es vol visitar i contactar per concertar l’hora de la visita. Els restaurants oferiran uns menús d’entre 25 i 30 euros, mentre que les empreses oferiran visites gratuïtes a les seves instal·lacions. Enguany, totes aquelles primeres 10 persones que visitin cada restaurant o empreses seran obsequiades amb una bossa de pa, de roba.

En Josep Esteve, del celler Esteve i Gibert de Subirats, explicava que aquestes jornades “són una oportunitat per a tots els petits productors de donar-se a conèixer" i explicava que aquest és el motiu pel qual ha participat cada any.

Per la seva banda, Núria Carbó, presidenta del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, explicava que amb aquestes jornades es vol donar dinamisme a la comarca i “fer que hi hagi un trànsit constant durant tot l’any de persones que volen venir al Penedès pels nostres productes i activitats”.