La D.O. Cava presenta el primer fòrum sobre els beneficis del Cava i la Salut

La D.O. Cava i la Fundació Dieta Mediterrània presentaran el proper dimecres 5 de febrer a les 12.30 hores a la sala de premsa de la Barcelona Wine Week, les conclusions sobre el primer Fòrum sobre el Cava, la Dieta Mediterrània i la Salut.

La presentació anirà a càrrec del president de la D.O. Cava, Javier Pagés; la Subdirectora General de Promoció Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Cristina Clemente; el President del comitè científic de la Fundació Dieta Mediterrània i Consultor Senior del Servei de la Medicina Interna de l’Hospital Clínic Barcelona, Doctor Ramón Estruch y l’expert en comunicació gastronòmica i vinícola, Juan Barbacil.

El fòrum tindrà lloc de 10 a 12 hores, i integrarà diversos grups d’experts multisectorials amb l’objectiu de reflexionar sobre els beneficis del consum moderat i responsable del Cava en una dieta sana i saludable com és la Dieta Mediterrània, la forma en com influeix el Cava en l’organisme humà i en la sostenibilitat del medi ambient.

Els experts que integren els grups de treball del fòrum Cava, Dieta Mediterrània i Salut, són els següents: Dr. Ramón Estruch, coordinador científico de la FDM (Barcelona), Dr. Pedro Mena, Senior Research Fellow – Department of Food and Drugs – University of Parma (Italia), Dr. Giovanni de Gaetano, Istituto Neurologico Mediterraneo (Pozzilli, Italia), Dr. David Vauzour, Senior Research Fellow in Molecular Nutrition – Norwich Medical School – University of East Anglia (Norwich, UK), Dra. Rosa Ma. Lamuela, Universitat de Barcelona, Javier Pagés, presidente de la DO Cava, Damià Deas, presidente de l’Institut del Cava, Pere Guilera, Presidente de Pimecava, Ángel Villafranca, presidente de la OIVE y Cooperativas Agro-alimentarias, Susana G. Dolla, secretaria general de la OIVE, Ramon Sentmartí, director general de PRODECA, José Luis Benítez, secretario general de la FEV, Salvador Manjón, director de La Semana Vitivinícola, Juan Barbacil, experto en comunicación, Juan Muñoz, presidente de la UAES (Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres), Jordi Bort, director general de Riedel y Ada Parellada, chef propietaria restaurante Semproniana, entre otros.