François Chartier finalitza l'estudi científic sobre les harmonies del Cava i la gastronomia

Chartier, Millor Sommelier del món (1994, Gran Premi Sopexa) i “Créateur d’harmonies” enogastronòmiques, ha finalitzat l’estudi científic i organolèptic per demostrar que el Cava és un vi escumós que marida de forma excel·lent amb infinitat de plats i sabors del món.

Durant el seu anàlisi ha elaborat el perfil molecular de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava Tradicional (més de nou mesos), Cava Reserva (més de quinze mesos), Cava Gran Reserva (més de trenta mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos). També ha relacionat cadascun d’aquests Caves amb ingredients i aliments que comparteixen les mateixes molècules dominants, per tal d’aconseguir les harmonies aromàtiques perfectes, inspirades en la ciència de les “Harmonies Moleculars” que el mateix Chartier va crear l’any 2002 i que va publicar en el seu best seller “Papilas y Moléculas”.

La dieta Mediterrània, la cuina japonesa, peruana, mexicana i estatunidenca han estat les 5 principals gastronomies analitzades. Chartier, ha creat per la D.O. Cava un Mapa de Menjars del Món creuat amb l’anàlisi dels diferents tipus de Caves. Una mostra de la versatilitat del Cava i el seu estret vincle amb la gastronomia.

Així doncs, la primera presentació dels resultats d’aquest estudi tindrà lloc el proper 4 de febrer a les 15.30h en el marc de la Barcelona Wine Week, concretament al Hub número 8.