Dilluns s'inicia a Vilafranca una campanya de cribratge massiu per tallar la cadena de transmissió de la covid19.

La població prioritària són els joves de 19 a 40 anys que no presentin símptomes i que en els darrers 15 dies hagin tingut contactes socials sense mascareta.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès col·labora amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per evitar un rebrot de la Covid19. Salut inicia aquest dilluns una campanya de recollida de mostres per fer PCR i realitzar un cribratge a Vilafranca, destinada a persones de 19 a 40 anys d'edat, que en els últimes dies hagin tingut contactes socials sense mascareta i a poca distància, molta estona, en espais tancats, en reucions d'amics o aglomeracions. L'objectiu del cribratge massiu és tallar la cadena de transmissió de la covid19. 

Salut ha escollit aquesta franja prioritària d'edat perquè és la que suposa un major factor de transmissió a nivell comunitari. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de Covid-19, es demana que si s'ha participat en alguna trobada d'aquestes característiques, es realitzi la prova PCR, de forma gratuïta a l'Escorxador de Vilafranca (C. Escorxador, 19), del 10 al 14 d'agost en horari de 9 a 13.30h i de 16 a 19.30h.

Les persones que es facin la prova hauran de portar la teva targeta sanitària individual. Es podran consultar els resultats en 48h a la carpeta "La Meva Salut". 

El cribratge estarà operatiu durant 5 dies, per la qual cosa es recomana evitar les aglomeracions.