Sant Sadurní rebrà 200 mil euros de la Diputació a través del Catàleg de Serveis

Aquests ajuts serviran per finançar i impulsar diverses iniciatives i projectes de l'àmbit de la promoció econòmica i turística, la salut, avançar en l'administració digital i polítiques d'igualtat, entre d'altres

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia rebrà una mica més de 200.000 euros a través del Catàleg de Serveis 2020 de la Diputació de Barcelona, un programa d'ajuts i recursos que l'ens supramunicipal posa a disposició dels ajuntaments de la demarcació. 

Més de la meitat d'aquesta aportació es destinarà a finançar el Centre de Serveis a les Empreses a través del projecte Penedès Nord. Hi haurà una dotació de 12.000 euros per al manteniment i la millora dels recursos informàtics, o més de 15.000 euros per a la dinamització de les activitats turístiques. També s'han concedit ajuts per a diversos programes de salut pública i ambiental i projectes d'àrees com Joventut, Igualtat, o l'Escola de Música, entre d'altres.

CATÀLEG DE SERVEIS 2020

La Diputació de Barcelona ha concedit als municipis de l’Alt Penedès 366 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total d'1.944.769,65 euros, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. Cal recordar que el Catàleg d'aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

En aquest Catàleg, la Diputació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030. Així, referma la necessitat de fomentar la innovació i l’activitat econòmica local, d’apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d’igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l’educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.