La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha inaugurat la XXIV edició del CAVATAST a Sant Sadurní d'Anoia

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que “aquesta ha estat una setmana trista i difícil, per les raons que ja coneixeu. I aquest és un motiu més per voler ser avui amb tots vosaltres. Per dir-vos que no defallirem. Malgrat l’intent sistemàtic de laminar les institucions de Catalunya, seguirem sent-hi”. La consellera Budó ho ha afirmat aquest divendres durant la inauguració que ha presidit de la XXIV edició del CAVATAST, la mostra de vins i caves de Sant Sadurní d’Anoia.

Durant l’acte, la portaveu del Govern ha destacat que “persistirem, com també ho feu vosaltres amb aquesta 24a edició del CAVATAST”. Meritxell Budó ha explicat que “és essencial que, en aquests propers mesos d’anomenada “nova normalitat”, la ciutadania adopti els hàbits i disposi dels mitjans que hem pogut comprovar que funcionen”. En aquest sentit, la consellera ha destacat com els organitzadors de la mostra s’han adaptat, per exemple, organitzant la fira en quatre recintes en lloc de la tradicional mostra al carrer, fent possible que la mostra es portés a terme respectant els protocols de seguretat i higiene per la Covid-19.

Meritxell Budó també ha recordat que no és l’única pandèmia que el sector del cava i el vi ha hagut de patir per fer-hi front. “A l’impacte de la COVID-19 sobre les persones cal afegir-hi el que ha tingut el míldiu sobre les vinyes. Un impacte que supera la plaga que vau patir el 2018 i que era considerada, fins aquell moment, la pitjor des que tenim registres”. Davant d’això, la consellera de la Presidència ha assegurat que “és una situació que al Govern de la Generalitat coneixem i ens preocupa. I per això el Govern va convocar la setmana passada els ajuts destinats a compensar les pèrdues ocasionades per aquesta plaga, amb una dotació de 4 M€ ampliables si és necessari”,

La consellera ho ha afirmat durant els parlaments inaugurals del CAVATAS, que s’ha fet al Centre d’Interpretació del Cava “La Fassina” del municipi. Durant l’acte, la portaveu del Govern ha fet un recorregut als diferents estands de les caves Freixenet i de les caves Codorníu. El CAVATAST, que durarà del 2 al 4 d’octubre, és una de les mostres de caves i gastronomia referent en el sector de l'enologia i gastronomia de Catalunya amb més d’una trentena d’empreses que hi participen.

Abans de la inauguració del CAVATAST, la consellera Budó ha estat rebuda a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia per l’alcalde Josep Maria Ribas i els membres del consistori, i n’ha firmat el llibre d’honor.