CCBP El Consell Comarcal del Baix Penedès demana suport a la Diputació de Tarragona per la creació de la Xarxa d'Àrees d'Autocaravanes a la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès, sota la direcció del Conseller de Turisme, en Jaume Casañas, ha demanat suport a la Diputació de Tarragona per donar vida a la Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes a la comarca. Està previst que formin part d’aquest projecte set municipis del Baix Penedès: Albinyana, L’Arboç, Banyeres del Penedès, Bonastre, Cunit, La Bisbal del Penedès, i Sant Jaume dels Domenys. El municipi del Bellvei, que ja disposa d’una àrea d’acollida d’autocaravanes, també s’afegiria a la Xarxa.

El Baix Penedès passarà a formar part del projecte inicial que es va inaugurar al 2019 a l’Alt Penedès, com un dels programes d’Enoturisme Penedès; organisme del qual el Baix Penedès en forma part. Aquesta xarxa compta amb la seva pròpia pàgina web, on el turista pot trobar tota la informació per organitzar el seu viatge, i resulta una eina molt útil pel turisme slow.

El projecte s’ha presentat al Consell d’Alcaldes i també a la Diputació de Tarragona, de la qual s’espera que cofinancii el projecte. El Conseller valora molt positivament aquesta fórmula per potenciar el turisme, i sobretot el turisme d'interior, tot afirmant que: «viatjar en autocaravana sense aglomeracions i sense horaris és la millor opció a qualsevol època de l’any, i permetrà descobrir el Baix Penedès amb la seguretat de sentir-se protegits i lliures. En definitiva, turisme familiar i alhora sostenible; un valor afegit i necessari en aquests temps».