La Fira del Gall 2020 assoleix les expectatives dels organitzadors

La Fira del Gall 2020, que es va celebrar el passat cap de setmana a Vilafranca, ha estat atípica i excepcional, a causa de la pandèmia. Un dels principals canvis és que enguany ha comptat amb un format mixt, virtual i presencial. La valoració que n’ha fet l’Ajuntament de Vilafranca de la proposta ha estat positiva, tant pel model de la mostra, com per la seva ubicació. Destaquen la bona resposta obtinguda del públic i dels diversos sectors participants en el mercat de proximitat, ubicat a la plaça Jaume I. Tant dissabte com diumenge hi va haver força presència de públic.

Una de les claus de l’èxit han estat les mesures de seguretat que es van establir per garantir un bon desenvolupament de la iniciativa i que es van respectar en tot moment, amb un bon repartiment dels visitants al llarg dels dos dies. També són destacables les xifres de vendes dels expositors de la mostra, que en algun cas s'han superat amb escreix les expectatives. Els restauradors van servir unes 2.500 racions de menjar, esgotant alguns plats en hora punta.

Foto: Fèlix Miró

Per altra banda, els criadors també han tancat amb èxit la 356a Fira del Gall. Des que es va posar en marxa la Fira Virtual fins al mercat de gastronomia del cap de setmana, els criadors han venut totes les peces d'aviram que van criar per Nadal.

D’altra banda, les activitats alternatives al mercat de proximitat, van tenir una molt bona acollida entre el públic, com és habitual. Les que van generar més expectació van ser l’exposició d’aviram autòcton (amb exemplars de les quatre varietats de la raça de Gallines Penedesenca), juntament amb el photocall del Tomasot i la Ballarica.