Embotits Mallart, finalista al Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana 2021

Embotits Mallart ha guanyat el segon premi en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular durant la 6a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Mallart ha presentat una botifarra d’Ou elaborada amb paté rústic de gall del Penedès amb IGP. Es tracta d'una mescla de dos productes elaborats a l’obrador en un procés artesanal, recuperant receptes i processos d’elaboració de la memòria local i sense perdre l’essència dels seus orígens.

Mallart forma part del projecte social de la Fundació Mas Albornà, que treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió oferint-los serveis i atenció integral a l’Alt Penedès. Mallart és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà.

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana és un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou i 5 farcits de carnaval. Pel que fa a les botifarres s’han premiat dos tipus: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (35 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (27 botifarres participants). Aquestes xifres de participació, molt semblants a l’edició anterior, demostren que “tot i estar en un moment excepcional a conseqüència de la Covid-19, els cansaladers i xarcuters del nostre país segueixen treballant per a la promoció i difusió d’un producte hereu de receptes forjades al llarg de generacions” remarca Pròsper Puig.