Finalitzades les obres d'integració paisatgística al pont sobre el riu Anoia a Gelida

Els treballs d’integració paisatgística realitzats a l’entorn del riu Anoia a Gelida, amb motiu de les obres d’ampliació del pont de la carretera BV-2249 realitzats per la Diputació de Barcelona, s’han completat d’acord amb el que estava previst en el projecte. Les obres d’ampliació del pont havien comportat la construcció d’un desviament provisional del curs del riu, això com l’afectació d’una zona de lleure al voltant de la font del Claro.

Les obres realitzades han tingut un cost de de 47.635 euros i han inclòs una estesada de vegetació amb retirada de rizomes de la canya, i la plantació d’arbres de ribera i forestals i d’altres arbustos forestals d’espècies aromàtiques. Els treballs han inclòs també la construcció d’una zona d’aparcament i esglaons amb travesses ferroviàries per a l’accés a la font del Claro des del pont i una rampa d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 6 "Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones” i 15 "Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la biodiversitat". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.