Agricultura, Pesca i Alimentació concedeix el Premi Aliments d'Espanya al Millor Vi, any 2021

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit el Premi Aliments d'Espanya al Millor Vi, any 2021, ex aequo, als vins "Campillo 57 Gran Reserva 2013" de la Denominació d'Origen Qualificada Rioja, de Cellers Campillo, de Laguardia (Àlaba); i a "Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva", de la Denominació d'Origen Cava, de Cellers González Byass.

El cava "Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva" s'obté d'un cupatge de les varietats garnacha negra (85%) i pinot noir (15%). El raïm utilitzat per a la seva elaboració procedeixen de vinyes pròpies, situats a l'entorn de la cava i certificats amb el distintiu de Viticultura Ecològica des de 2015, la qual cosa implica un respecte màxim per la biodiversitat de la flora i la fauna de l'entorn.

L'any 1982 Vilarnau es va integrar al grup González Byass. El celler està situada en la finca "Ca Petit i els Plans de Vilarnau", envoltada per les seves pròpies vinyes, en la zona d' Espiells de Sant Sadurní d´Anoia, el bressol del cava. Les seves noves instal·lacions van ser inaugurades a l'octubre de 2005.

En la finca es troben totes les varietats autòctones del Penedès: macabeu, xarel.l'i parellada, així com les noves chardonnay i pinot noir en les quals s'estan aplicant les últimes tècniques de viticultura de precisió. És important destacar que el respecte pel medi ambient és una constant en tot moment, on constitueix un exemple la depuració i reutilització de l'aigua de reg.

En la concessió d'aquests guardons ha participat un jurat compost per persones de reconegut prestigi en el sector vitivinícola, que van triar als guanyadors entre els vins millor puntuats en el Concurs Internacional Bacchus 2021.

Amb la convocatòria dels Premis Aliments d'Espanya, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació reconeix l'excel·lència dels productes alimentaris espanyols i la labor que desenvolupen els professionals i entitats relacionades amb la seva producció, transformació, comercialització i difusió.

En aquest context, el Premi Aliments d'Espanya al Millor Vi és una mostra del suport que concedeix aquest ministeri a un producte tan emblemàtic de la nostra gastronomia i al sector vitivinícola en general, en una clara aposta per la qualitat.