Èxit rotund de la 12ª edició de La Nit dels Xarel·los

Les entrades van exhaurir-se dies abans de l’esdeveniment | Un públic entregat ha gaudit de la proposta vinícola i gastronòmica en un entorn singular com el Claustre de Sant Francesc
 

Dies abans de la celebració de la 12ª edició de La Nit dels Xarel·los, l’organització ja havia penjat el cartell de SOLD OUT d’entrades. Aquest fet feia preveure el que finalment va suposar l’esdeveniment del passat dissabte 18 de setembre: un autèntic èxit de públic que ha gaudit de l’excel·lent proposta vinícola i gastronòmica que ha acollit un cop més el Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. L’organitzadora de l’esdeveniment, la propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, es mostra molt satisfeta per l’acollida que ha tingut l’acte per part de tots els assistents. Amb el suport de la DO Penedès, han participat a l’esdeveniment un total de 14 cellers de la denominació d’origen, que han ofert els 27 monovarietals de xarel·lo acompanyats amb la gastronomia del restaurant El Gat Blau.

Un esdeveniment totalment segur
Malgrat que l’any passat no va poder-se celebrar a causa de la situació pandèmica, enguany La Nit dels Xarel·los s’ha celebrat uns mesos més tard del que és habitual i ha servit per tancar els actes vinícoles de l’estiu a Vilafranca del Penedès. Per poder mantenir la seguretat de tots els assistents, s’han seguit escrupolosament totes les mesures sanitàries, sense perdre l’essència de l’acte. Per tal de garantir-ne l’aforament, les entrades només es podien comprar de manera anticipada a El Gat Blau.
 
Una de les singularitats de La Nit dels Xarel·los és el fet que son els mateixos elaboradors els que serveixen els vins als assistents i, a la vegada, donen a conèixer les característiques i personalitat de cada vi. En aquesta edició hi han participat 14 cellers: Albet i Noya, Celler Parató, Bodegues Pinord, Bodegues Ca N’Estella, Aymar, Nadal, Oriol Rossell, Miquel Pons, Jean Leon, Llopart, Finca Viladellops, Can Descregut, Parés Baltà i Maset. Uns tastos que s’han acompanyat amb les propostes gastronòmiques del restaurant El Gat Blau, així com d’ostres fresques del Delta i Crackanies de Xarel·lo de Casanellas Xocolaters. La vetllada també va acompanyar-se de la música en directe de Mark Cowling i Xavi Diaz Swinging Sessions.
 
Els Verds tornen a fer pinya
Després de 14 mesos sense poder gaudir-ne, els assistents a La Nit dels Xarel·los van poder ser testimonis de la primera actuació castellera dels Castellers de Vilafranca des de que va començar la pandèmia. El carrer Sant Pere va acollir una actuació on els castells de 7 van ser els protagonistes a causa de les restriccions sanitàries. Els Verds van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7, el 4 de 7 amb agulla i 4 pilars de 4 davant d’un públic que va respondre amb grans aplaudiments