Vinseum promou l'arquitectura del vi en unes jornades i rutes per cellers del Penedès i el Priorat

En el marc del centenari de Cal Berger, un dels edificis més emblemàtics de la història del vi de Vilafranca, Vinseum organitza, del 10 al 12 de desembre unes jornades de reflexió sobre el passat, present i futur de l’arquitectura del vi.

L’objectiu és posar en valor aquest patrimoni. Les jornades inclouran la presentació i visita del nou edifici del Vinseum, de la mà del seu arquitecte, Santiago Vives. També es farà una ruta pel Penedès i pel Priorat per veure els cellers contemporanis més destacats.

El programa consistirà en una sèrie de ponències i debats que tindran lloc el dia 10 de desembre al Vinseum, a càrrec d'arquitectes i historiadors locals. El dissabte 11 de desembre es visitarà els cellers del Priorat Clos Pachem (Gratallops?, Mas Igneus (Gratallops), i Celler Vall Llach (Porrera)i diumenge 12 els cellers penedesencs Raventós i Blanch (Sant Sadurní d'Anoia) i Can Ràfols dels Caus (Avinyonet del Penedès).

La sessió teòrica és gratuïta, mentre que les visites als cellers del Priorat costen 45 euros i 10 les del Penedès (30 i 5, respectivament per als Amics de Vinseum). El programa complert costarà 65 euros i 45 per als Amics del Vinseum. Les inscripcions es poden fer a la pàgina web vinseum.cat.