La Ruta del Xató celebra el seu 25è aniversari, i nomena ambaixador el xef Jordi Guillem

La nova temporada de la Ruta del Xató, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha començat aquest dilluns en un acte a Vilanova i la Geltrú.

En la presentació de la ruta, que enguany celebra el 25è aniversari, ha participat l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, i el president de la Ruta del Xató, Oskar Stöber.

La ruta, que transcorre pels municipis de Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, proposa un recorregut gastronòmic estretament lligat als vins de la DO Penedès i al xató. Enguany compta amb el xef Jordi Guillem Muñoz com a ambaixador de la ruta, que inclou més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques i altres activitats durant els propers mesos.

En l’acte de presentació, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha destacat que «el xató representa una excel·lent oportunitat per conèixer la diversitat del territori, per gaudir dels Productes de la Terra, als que la Diputació de Barcelona dona suport a través dels productors i elaboradors agroalimentaris, i també per explicar les nostres singularitats: en un territori petit hi ha moltes maneres diferents de combinar ingredients molt similars i el resultat sempre és excel·lent”.