Es presenta el Penedès360

Penedès360: una proposta 100% cicloturista per descobrir el Penedès.

Dimecres 4 de maig el Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat al VINSEUM el Penedès360, una proposta turística i sostenible per descobrir el territori en bicicleta.

El Penedès360 va néixer l’any 2015 i amb una proposta de 3 rutes circulars que combinaven el senderisme i el cicloturisme i que es va presentar oficialment a Torrelles de Foix l’estiu del 2016. El Penedès360 que ara es presenta ha anat evolucionant durant aquests anys. S’ha adaptat a la demanda, s’ha actualitzat la seva imatge de marca i s’ha posicionat com a producte 100% cicloturístic per recórrer el Penedès en la seva amplitud.

3 grans rutes circulars que recorren el Penedès, passant per les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia. Un proposta de rutes ciclables per etapes, al ritme de cadascú i segons les preferències dels seus usuaris: bicicleta de carretera, BTT i gràvel.

Des de muntanya, passant per la plana, entre pobles i vora mar, el Penedès 360 posa en valor tota la amplitud de territori, amb els contrastos de paisatge i els llocs d’interès turístics de la destinació. La mobilitat dels usuaris genera xarxa i noves oportunitats per les empreses turístiques, incorporant oferta d’allotjaments i serveis que per al ciclista com lloguer de bicicletes, rutes guiades i propostes a mida.

La presentació va comptar amb una bona afluència de públic, entre el qual, associacions, clubs ciclistes i amants de la bici que van poder conèixer de primera mà les rutes.

L’acte va evidenciar la col·laboració estreta de les diferents entitats públiques del territori, amb les seves intervencions.

Ramon Riera, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, va obrir la presentació declarant “el Penedès360 és un producte cicloturista que posa en valor la sostenibilitat a través de la seva mobilitat, que diversifica l’oferta turística i ens permet captar nous públics i posicionar-nos com a destinació cicloturista”.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va remarcar que “tenim el compromís de desenvolupar una estratègia de mobilitat ciclable pel territori tant per residents com per turistes”, així que el Penedès360 és tot un encert.

Al seu torn, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jaume Casañas, va destacar la complicitat entre entitats i la singularitat del producte, que dóna visibilitat de tot el territori: “entenem el Penedès com una totalitat, ampli i divers, que permet crear un producte com el Penedès360”.

En la mateixa línia, Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, va donar “l'enhorabona per un projecte que consolida la història d’aquest territori. Que les administracions haguem de treballar plegades és un avantatge competitiu”.

Seguidament, la intervenció de Marta Domènech, Directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya, va ressaltar de forma molt positiva “avui es presenta un producte turístic que encaixa amb el treball que s’està fent a nivell de país, amb l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, clau per aconseguir el canvi que volem i necessitem”.

En el seu discurs, va expressar que “el Penedès 360 construeix el futur model de territori que volem: connecta 3 comarques, comparteix els valors del territori, és singular i promou la mobilitat i la sostenibilitat”.

L’acte va seguir amb la presentació de les 3 rutes que formen el Penedès360, amb Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès, per explicar-ne la idea, el desenvolupament, l’evolució i les característiques actuals. Per explicar els detalls més

tècnics i la definició del recorregut, es va comptar amb Mònica Aguilera de La Nova Fita, i per comentar els suports de promoció de les rutes es va comptar amb Òbal estudi i Nebraska produccions, encarregats de la creació del web www.penedes360.cat i dels videos promocionals de les rutes, els quals es van projectar a l’auditori del Vinseum en primícia.

Com a tancament, Dolors Rius, regidora de turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, va comentar que “la nova proposta endreça els camins i l’oferta que ja teníem, i ofereix una destinació cicloturista competitiva”.

En acabar l’acte del VINSEUM, els assistents van poder fer un tast en bicicleta per desplaçar-se fins a l’Alberg Municipal de Vilafranca del Penedès, on es va preparar una jornada de portes obertes per conèixer l’oferta de Bed & Bike que acaba d’estrenar per a cicloturistes.

Per a més informació contactar amb:

Núria Sala, directora del Consorci de promoció turística del Penedès a nuria@penedesturime.cat o al 938170160