El Gremi visita Mas Blanc-PINORD a la DOPriorat

Representants dels Gremis, Associacions i Col.lectius de la FIHRT participen en un Tast de la DO Priorat i a un posterior dinar ofert per Càtering Eusebio, de Calafell

A Mas Blanc, situat a la carretera de Falset a Bellmunt, Bodegues Pinord cultiva exclusivament vins ecològics i, des de 2007, també el primer vi biodinàmic d’Espanya: el Clos del Músic, amb la certificació internacional Deméter.

Mas Blanc és l’única finca del Priorat amb el celler situat al bell mig, envoltat per tres amfiteatres, que sumen un total de 18 hectàrees. A més, una part del celler, que emmagatzema 300 botes, es troba a tres metres de profunditat sota les vinyes, la qual cosa li atorga una espectacularitat especial.

La finca Mas Blanc es troba situada a la zona sud de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat , amb accés des de la carretera de Falset a Bellmunt del Priorat . Es tracta d'una propietat de 18 Ha. que va ser adquirida per la família propietària de Bodegas Pinord a la dècada dels 90, realitzant el seu condicionament i plantació per aconseguir tenir les diferents varietats cultivades ( Garnatxa i Carinyena , així com Cabernet Sauvignon , Merlot i Syrah ) en una mateixa finca situada al voltant del celler, un edifici de nova construcciócompletament integrat a l'entorn, que compta amb la més moderna tecnologia d'elaboració i sala de criança en bótes .

A Mas Blanc s'uneixen la tecnologia més moderna amb la tradició més ancestral , al servei d'una idea: la qualitat .

Cintes transportadores i « despalilladores » regulables que permeten una supervisió directa i manual de la verema . Premses de pressió variable, per aconseguir most amb el mateix efecte que a les antigues premses de fusta però amb moltíssim més control. Dipòsits de fermentació de dimensions reduïdes per poder vinificar per separat cada varietat amb fermentació retardada ia temperatura controlada.

Un departament d' anàlisi i de control de qualitat de primeríssim nivell, i una nau de criança i afinament integrada a la terra aprofitant els desnivells naturals del terreny , en què s'alineen 300 bótes de roure francès , acaben de conformar un celler modern i integrat al paisatge com poques a tot Europa.

Al Celler, elaboren vins com + 7, Balcons, Clos del Músic, Clos del Mas i el Red Bat.

+7, Balcons i Clos del Músic, vins que vam tastar, han rebut altes qualificacions del crític nord-americà Robert M. Parker, la revista Wine Spectator i altres importants distincions a les fires i concursos europeus del sector.

Aquest Celler pertany administrativament al municipi de Falset però es troba adscrit a la zona vitivinícola de Bellmunt.

 

Per més informació:

Adreça: Mas Blanc - Ctra. Falset-Bellmunt, s/n
Població: Bellmunt del Priorat
Codi postal: 43730
Telèfon: +34 93 890 30 66