La Nit dels Xarel·los torna a Vilafranca del Penedès aquest cap de setmana

20 cellers de la DO Penedès i 50 referències de vins Xarel·lo seran presents aquest dissabte al Claustre de Sant Francesc | Els assistents també gaudiran d’una exposició de l’escultor Ángel Camino,  la música en directe d’Apocadixie i d’una experiència audiovisual vinculada al territori

 

El proper dissabte a partir de les 19h i fins les 23h, el Claustre de Sant Francesc de Vilafranca de Penedès tornarà a ser l’escenari d’una nova edició de La Nit dels Xarel·los. L’acte vinícola, organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, compta amb 20 cellers participants i 50 referències vinícoles amb el Xarel·lo com a varietat protagonista –unes xifres rècord si es comparen amb anteriors edicions. Enguany molts dels vins que es podran tastar han estat guardonats als Premis Vinari i el Concurs Tastavins DO Penedès. Com és habitual, els vins presents a La Nit dels Xarel·los es maridaran amb una proposta gastronòmica ideada per El Gat Blau amb la novetat que hi haurà una proposta de plats vegetarians. L’acte inclourà una exposició d’escultures de Ángel Camino, l’actuació del grup musical Apocadixie i un espai audiovisual on endinsar-se a la DO Penedès.

 

El Xarel·lo protagonista de la vetllada

La propietària de El Gat Blau i organitzadora de l’acte, Olga Guasch, destaca la gran participació de cellers d’aquest any, especialment després de passar una època complicada marcada per la pandèmia. Guasch ha ressaltat el fet que en aquesta edició els assistents podran tastar una cinquantena de referències de 20 cellers de la DO Penedès, un fet que demostra “les ganes que els elaboradors del territori tenen per donar a conèixer els seus vins i la força que el sector continua tenint malgrat haver passat temps complicats”. L’edició 2022 comptarà amb els següents cellers de la DO Penedès: Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Josep Masachs, Jean Leon, Serra dels Bous, Nadal, Família Torres, Maset, Miquel Pons, Font de la Gauxa, Heretat Mas Tinell, Mas Bertran, Parató, Alsina Sardà, Miquel Jané, Albet i Noya, Aymar, U Més U, Can Ràfols dels Caus i Celler Fortuny Fàbregas.

 

Moltes de les referències que es podran tastar en aquesta edició de La Nit dels Xarel·los han estat guardonades en els Premis Vinari i el Concurs Tastavins DO Penedès. A més, un dels fets que fa especial aquest esdeveniment, és que són els mateixos elaboradors els que donen a tastar als assistents els seus vins, i donen a conèixer els mètodes d’elaboració i les característiques de cada vi. 

 

Gastronomia de Km0 i propostes culturals

La gastronomia també hi tindrà un paper rellevant dins de La Nit dels Xarel·los a partir d’una proposta gastronòmica del restaurant vilafranquí El Gat Blau. La novetat d’enguany és que als plats cuinats amb productes locals s’hi afegirà una proposta de cuina vegetariana, acompanyades amb ostres fresques del Delta i crakcanies de Xarel·lo de Casanella Xocolaters. 

 

La cultura també hi serà molt present amb diverses propostes com l’exposició d’escultures “La paraula, la matèria, el somni” d’Ángel Camino. Aquest escultor i gravador ha exposat i guanyat reconeixements en diversos països del món. L’artista de reconeixement internacional té escultures en espais públics en països com Itàlia, Corea o Regne Unit. Els assistents també gaudiran de l’actuació de música swing i jazz de Apocadixie. Finalment, també hi haurà una experiència audiovisual on els assistents podran endinsar-se en els valors i personalitat del territori. 

 

Encara es poden adquirir entrades per La Nit dels Xarel·los al restaurant El Gat Blau de manera prèvia o el mateix dia de l’esdeveniment al Claustre Sant Francesc –si encara en queden de disponibles– per 20€. L’entrada permet la degustació de tots els vins de la nit, una copa regal, 3 degustacions gastronòmiques i 1 degustació de crakcanies de Xarel·lo. Per qualsevol dubte es posa a disposició el telèfon 610.24.37.47