El proper dilluns el Santurari de Foix torna a acollir La Cimera del Xarel·lo

El proper dilluns el Santurari de Foix torna a acollir La Cimera del Xarel·lo

Torna un dels esdeveniments vinícoles professionals més singulars del Penedès | Més de 30 cellers oferiran les seves interpretacions sobre la varietat xarel·lo en un showroom amb vistes 360º del Penedès
 

El proper dilluns, el Santuari de Foix acollirà la 6à edició de La Cimera de Xarel·lo, un dels esdeveniments vinícoles més rellevants del panorama penedesenc. Després de 2 anys d’aturada per la situació pandèmica, la varietat de raïm Xarel·lo serà la protagonista. Enguany, s’ha optat per dedicar molt més l’acte al públic professional –sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restauració– amb un aforament restringit i controlat a través d’un formulari de inscripció. Amb un horari de 17h a 22h, la Cimera del Xarel·lo serà possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, l’Associació del Santuari de Foix i la col·laboració de Emms – Same Deutz-Fahr, EnoxPro i CCV (Central de Compres Vitivinícoles).  

 

Gaudir del Xarel·lo amb vistes 360º del Penedès


Un dels objectius des dels inicis de La Cimera del Xarel·lo, ha estat crear un espai de trobada entre elaboradors del Penedès al que els uneix la passió pel la varietat Xarel·lo. Aquesta gran diversitat d’interpretacions d’aquesta varietat, és de la que gaudeix el públic eminentment professional que es desplaça fins el Santuari de Foix –situat en una atalaia icònica del Penedès rodejada de vistes del paisatge típic del Penedès– per tastar i descobrir vins 100% xarel·lo. Com en la darrera edició del 2019, més de 30 cellers donaran a tastar gairebé un centenar de referències. Una varietat de vins –joves, envellits en barrica, caves, Clàssic Penedès, Corpinnats, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços...– que demostra la versatilitat del Xarel·lo i el seu dinamisme i rellevància dins del panorama vínic català. 
 
Els cellers que participaran en l’edició 2022 de la Cimera del Xarel·lo seran: Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Blanca Oscariz, Can Descregut, Can Pasqual, Can Rafols dels Caus, Castellroig/Sabaté i Coca, Celler Credo, Celler Via, Els Vinyerons, Eudald Massana Noya, Família Torres, Foresta, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Oliver Viticultors, Parató, Parés Baltà, Pinord, Raventos Blanc/Can Sumoi, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, U Mes U Wines, Viladellops i Vinyes Singulars.
 
Una edició molt més professional
En aquesta edició, l’aforament de La Cimera del Xarel·lo s’acotarà encara més al públic especialitzat. L’accés continuarà essent gratuït, però cal inscriure’s a través d’un formulari que enviaran els cellers participants i que també es pot trobar a la web de la Cimera.