AECAVA celebra la seva jornada anual amb els ODS com a tema principal

Sant Sadurní d'Anoia va acollir l'Assemblea General de l'Associació d'Elaboradors de Cava després de dos anys fent-se telemàtica

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible van ser l'eix de la ponència del professor Àngel Castiñeira

El passat divendres 10 de juny, l'Associació d'Elaboradors de Cava va celebrar la seva Assemblea General. Després de dos anys fent-la telemàtica degut a la pandèmia, aquest 2022 la trobada va tornar a fer-se presencial. El Cava Centre de Sant Sadurní d'Anoia va acollir l'encontre d'associats, tots ells propietaris i treballadors dels setanta cellers elaboradors de Cava associats.

Damià Deàs, president de l'associació, va obrir l'Assemblea posant èmfasi en el repte que el cava té al davant, implementar amb èxit el nou Pla Estratègic del Cava impulsat pel Consell Regulador del Cava. Deàs va seguir amb una anàlisi sectorial, tot confirmant la consolidació de la unió entre les dues patronals Institut del Cava i PimeCava que va tenir lloc al 2021. Finalment, va agraïr la tasca de tots els associats així com de la Junta Directiva, de les comissions i dels grups de treball. Tot seguit, els diferents representants de les Comissions de l'associació van explicar les tasques dutes a terme. Concretament, AECAVA compta amb sis comissions actives: Comissió Executiva, Comissió del Grup de Petits Elaboradors de Cava, Comissió de Recursos Humans, Comissió Tècnica, Comissió de Marketing i Comissió d'Enoturisme.

A la segona part de la jornada, com és costum a AECAVA, es va presentar una ponència vinculada directament al sector del Cava. EL professor d'ESADE Àngel Castiñeira va exposar davant dels associats la importància de cumplir amb l’Agenda 2030 i els  ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per al sector. Sota el nom "Liderant la triple empremta del cava: persones, planeta i prosperitat", el docent va desgranar tots els reptes climàtics que els cellers tenen de cara a futur. Castiñeira, llicenciat i Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació (UB) i diplomat en Alta Direcció d'Empreses (ADE) per ESADE; és professor titular del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat i de l'Institut de Governança i Direcció Pública d'Esade (URL). La jornada va acabar amb un workshop amb tots els associats. Es va realitzar un treball en grups per explorar els obstacles, riscos i oportunitats derivats de l’aposta per un lideratge sostenible aplicat al món del Cava. El treball dels grups va finalitzar en un plenari on es van compartir les conclusions de cada grup i on el ponent va presentar unes darreres conclusions.