L'Oficina de Turisme de Sant Sadurní obté la renovació del certificat Biosphere Sustainable Lifestyle 2022

Aquest dimarts, 28 de juny, s´ha celebrat l'acte de lliurament dels distintius Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere Comarques de Barcelona, a la Llotja de Mar de Barcelona, un segell impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i, al Penedès, pel Consorci de Turisme del Penedès, que reconeix a través de l'Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. Biosphere 2022 

L'Oficina de Turisme de Sant Sadurní ha estat guardonada amb el distintiu Biosphere Sustainable Lifestyle 2022. Aquest distintiu s'ha aconseguit pel treball fet i el compromís adquirit envers el turisme sostenible i responsable. Amb aquest distintiu l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní vol manifestar la seva voluntat de treballar cap a un turisme més respectuós amb la vila, el visitant i el Medi Ambient.

En aquest acte s'han atorgat les certificacions i distincions del programa a 844 empreses, d´entre les quals hi ha una seixantena d'empreses i entitats del Penedès que han rebut el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pels seus models de negoci sostenibles. La 'Destinació Barcelona', formada per la capital catalana i les tres marques turístiques de la província -Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona-, s'ha convertit així en la primera destinació del món que rep la certificació Biosphere Platinum, per la seva voluntat de promoure des de les institucions un turisme respectuós i compromès amb l'entorn.

Aquest projecte està tenint un èxit sense precedents, mobilitzant tota la indústria turística de la destinació amb la sostenibilitat, l'Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides.

Els establiments i entitats del Penedès, entre ells l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní, han seguit treballant de valent per aplicar els diferents manuals i garantir un compliment de la metodologia per a la qualitat i sostenibilitat dels seus serveis turístics. Aquesta és la millor mostra de compromís per part dels agents de la destinació tant públic com privats.

L'Oficina de Turisme compta també amb el distintiu Safe Travel, que reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial. Aquest distintiu permet als viatgers reconèixer qualsevol destinació del món que hagi adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció davant de la COVID-19.

Si voleu saber-ne més sobre el Compromís Biosphere podeu visitar www.biospheretourism.com.