Una trentena de cellers del Penedès van participar dilluns a La Cimera del Xarel·lo

La Cimera del Xarel·lo va tornar aquest dilluns al Santuari de Foix de Torrelles de Foix. En aquesta sisena edició, marcada per l’amenaça de pluja constant, 250 assistents, enguany un públic molt més professional (sommeliers, distribuïdors, restauradors i periodistes especialitzats), van poder conèixer i tastar de la mà dels seus propis elaboradors, més d’un centenar de referències de 30 cellers del Penedès.

Tot i que la pluja va fer acte de presència en alguns moments de l’acte, des de l’organització es mostren molt satisfets de l’acollida que va tenir l’edició d’enguany, ja que després de dos anys sense poder-se celebrar, l’acollida per part dels cellers participants i els assistents –procedents d’arreu de Catalunya– ha estat molt bona.

Un entorn privilegiat per gaudir del Xarel·lo

Una de les singularitats de La Cimera del Xarel·lo és la seva ubicació: el Santuari de Foix a Torrelles de Foix. Aquest indret permet gaudir del tast de vins en un entorn completament natural i amb unes vistes 360º del paisatge típic del Penedès. A  més, el fet que en un sol espai es trobin diversos elaboradors del territori, fa que aquest acte sigui un dels més singulars del calendari vitivinícola català.

Els cellers participants en aquesta edició, on s’hi ha pogut tastar diverses interpretacions de la Xarel·lo com vins tranquils, escumosos, ancestrals, naturals, dolços, brisats... són: Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs Forvm, Blanca Oscariz, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Castellroig/Sabaté i Coca, Celler Credo, Celler Via, Els Vignerons Vins Naturals, Celler Eudald Massana, Foresta/Viladomat-Aragó, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Nadal, Oriol Rossell, Oliver Viticultors, Parató, Parés Baltà, Pinord, Raventós Blanc/Can Sumoi, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Vinyes Singulars, Viladellops i U Mes.

Durant l’acte, els assistents també van poder gaudir de les propostes gastronòmiques del food truck Era Cambuleta i la sessió de música electrònica de DJ Vilella.