La III Nit dels Màgnums consolida la festa dels caves de gran format

La III Nit dels Màgnums, organitzada per la Confraria del Cava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní, el Consell Regulador del Cava i l’AECAVA, ha donat el tret de sortida a la pròxima edició del Cavatast 2022: una edició renovada, més participativa i més experiencial.

El celler d’Espiells de Juvé & Camps ha sigut l’escenari on fins a 16 cellers participants han pogut donar a tastar al públic els seus caves de gran format. Aquests últims han estat els verdaders protagonistes de l’esdeveniment. “La Nit dels Màgnums es consolida com a tret de sortida del Cavatast i en un lloc magnífic perquè aquest any Juvé & Camps commemora el seu centenari”, ha explicat la regidora de promoció turística i comerç, Eva Cruces.

“És un acte on podem donar a conèixer el millor format on tastar el cava”, ha assegurat l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat. “Sant Sadurní us espera la setmana vinent en el nou Cavatast, però està obert tot l’any i s’estan fent moltes coses”, ha afegit. Per la seva banda, el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu, ha valorat la tasca de promoció que fa la Confraria “des de fa més de 40 anys” pel “vi espumós més internacional”.

A l’acte han assistit 250 persones, un centenar més que l’any passat. El públic de la vetllada és molt divers: des de socis de la Confraria, fins a amants del cava i professionals del sector. Cap d’ells no ha volgut desaprofitar l’oportunitat de tastar, per un preu de 36€, els caves de millor qualitat maridats amb grans productes gastronòmics de xarcuteria, arrossos, plats tradicionals i pastisseria.

“Està sent una nit de fermentació espontània, això és el que porta el cava”, ha celebrat la directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech. En les seves paraules, que ha tancat l’acte d’obertura de la III Nit dels Màgnums, ha assegurat que “des del Govern creiem que l’enoturisme és una manera d’explicar què és Catalunya i el territori del Penedès”.

“En el cas del nostre celler, hem embotellat en gran format expressament per a l’ocasió, perquè és important ser aquí. És un moment on pots parlar amb la gent tranquil·lament”, ha explicat Bet Díaz, directora de Cellers Carol Vallès. La Nit dels Màgnums és un acte, també, de divulgació d’aquesta beguda exquisida del nostre país.

Els setze cellers participants i els set punts gastronòmics

Els 16 cellers que han tingut presència a la III Nit dels Màgnums han estat: Agustí Torelló Mata, Alsina Sardà, Blancher, Canals Munné, Cavas J. Hill, Cellers Carol Vallès, Giró Ribot, Jaume Giró Giró, Juvé & Camps, Maria Casanovas, Mas Ferrer, Maset, Muscàndia, Segura Viudas, Sumarroca i Vilarnau.

Els establiments gastronòmics han estat Cal Blay, Cal Soler, Fonda Neus, Les Piques, Cal Miqueló, Camins del Nord i Ca l’Arseni. La majoria d’ells es podran tornar a tastar al Cavatast, al Parc Lluis Companys, del 7 al 9 d’octubre.