ORIOL BALAGUER Ambaixador de la Ruta del Xató 2022/23
Oriol Balaguer va néixer l’any 1971 a Calafell (Tarragona) manifestant des de molt petit una veritable passió per la pastisseria. De la seva memòria n’esdevé el retrat del seu pare mestre pastisser, treballant a l’obrador mentre ell jugava amb plastilina imitant la forma dels seus pastissos i de la brioixeria. Una imatge que des de petit guarda en el seu record.
Després de passar per l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona i per les millors pastisseries d’Espanya i Bèlgica es va incorporar, durant 7 anys a l’equip de Ferran Adrià, que l’ha definit com “un dels professionals més complets de la gastronomia”. Amb només 21 anys (el 1993) va ser distingit com a Millor Mestre Pastisser Artesà Espanyol.
Premis professionals
Durant aquests anys, Oriol Balaguer ha rebut en la seva trajectòriaprofessional diversos premis professionals:
- Millor Panettone Artesà d’Espanya 2017
- Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2014
- Millor Pastisser-Reboster d’Espanya 2008
- Millor Botiga Gastronòmica 2008
- Professional de l’Any 2006
- Millor Web Gastronòmica d’Espanya 2005
- Millor Pastisser de Catalunya 2003
- Millors Postres del Món 2001: 8 Textures de Xocolata
- Millor Llibre del Món 2000: El Llibre de les Postres
- Millor Pastisser de Restaurant Espanyol 1997
- Millors Postres d’Espanya 1997
- Millor Mestre Artesà Pastisser Espanyol 1993