ORIOL BALAGUER Ambaixador de la Ruta del Xató 2022/23

Oriol Balaguer va néixer l’any 1971 a Calafell (Tarragona) manifestant des de molt petit una veritable passió per la pastisseria. De la seva memòria n’esdevé el retrat del seu pare mestre pastisser, treballant a l’obrador mentre ell jugava amb plastilina imitant la forma dels seus pastissos i de la brioixeria. Una imatge que des de petit guarda en el seu record.

Després de passar per l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona i per les millors pastisseries d’Espanya i Bèlgica es va incorporar, durant 7 anys a l’equip de Ferran Adrià, que l’ha definit com “un dels professionals més complets de la gastronomia”. Amb només 21 anys (el 1993) va ser distingit com a Millor Mestre Pastisser Artesà Espanyol.

Premis professionals

Durant aquests anys, Oriol Balaguer ha rebut en la seva trajectòriaprofessional diversos premis professionals:

  • Millor Panettone Artesà d’Espanya 2017
  • Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2014
  • Millor Pastisser-Reboster d’Espanya 2008
  • Millor Botiga Gastronòmica 2008
  • Professional de l’Any 2006
  • Millor Web Gastronòmica d’Espanya 2005
  • Millor Pastisser de Catalunya 2003
  • Millors Postres del Món 2001: 8 Textures de Xocolata
  • Millor Llibre del Món 2000: El Llibre de les Postres
  • Millor Pastisser de Restaurant Espanyol 1997
  • Millors Postres d’Espanya 1997
  • Millor Mestre Artesà Pastisser Espanyol 1993